Развлечения

ЗАВЕДЕНИЯ ЗА ХРАНЕНЕ

Менюто е съставено от автентични, стари рецепти, характерни за времето си и регионите на България. Акцент в асортимента са ястия и напитки, в чиито приготвяне са заложени изцяло български продукти със занаятчийски характер.
Повече

СТРЕЛБА С ЛЪК

В Исторически парк, предлагаме на посетителите стрелба с традиционен лък по мишена под наставничеството на опитен инструктор.
Повече

РАЗХОДКА ПО ЕЗЕРОТО С ЛОДКА

Можете да разпуснете с цялото семейство или с любим човек, като наемете лодка за приятна водна разходка.
Повече

СНИМКИ С РЕКВИЗИТНО ОБЛЕКЛО

Влезте „в кожата“ на своите любими герои от Античността и Средновековието.
Повече

СНИМКИ С ХИЩНИ ПТИЦИ

Хищните птици са безспорни господари на небето. Тяхната целеустременост, бързина и сила са впечатлявали хората от дълбока древност. А връзката им с човек е вечна!
Повече

КОННА ЕЗДА

Българският народ е тясно свързан с коня. Това благородно животно е характерен и важен символ, белег за нашия произход и наследство.
Повече

СРЕДНОВЕКОВНИ ДВУБОИ

Станете воини, разчупете сивотата на ежедневието. Изпитайте своята сила, пъргавина и достойнство в умението да боравите с меч, докато се забавлявате.
Повече

РИТУАЛНО ПИЕНЕ НА ВИНО

Исторически парк предлага на своите гости ритуална дегустация на специален сорт медено вино, изпълнена по тракийски обичай. Виното се разлива в прецизни реплики на ритони, фиали и други съдове от прочути тракийски съкровища.
Повече

СЕЧЕНЕ НА МОНЕТА

Отсечете своята монета, и запазете завинаги спомена за вашето величие и достойнство.
Повече