Новини

27.11.2020 г.

Първият онлайн урок по родолюбие

На 27.11.2020 , в сътрудничество между младежката организация ПОдЛЕЗНО и Исторически парк, за пръв път се проведе онлайн урок по родолюбие за група деца на 5-7 годишна възраст.

Повече
24.11.2020 г.

"Синът на непокорните" - книга 1 от поредицата СПАРТАК. ЛЕГЕНДАТА

Исторически парк и талантливи творци съживяват българския исторически комикс и роман с новата поредица СПАРТАК. ЛЕГЕНДАТА.

Повече
20.10.2020 г.

Влезте в средновековната българска столица Велико Търново

„Родена съм във Велико Търново, България и живях тук 20 години. Обичам този исторически град. Може да усетите духа на миналото. Велико Търново е известен с крепостта Царевец разположена на хълма. Всички ние сме работили като доброволци за възстановяването на крепостта.

Повече
13.10.2020 г.

Реконструкция на Владетелски дом от края на VII – VIII век

Реконструкцията на ,, Владетелски дом‘‘ (стб. домъ) в Ранносредновековното селище на Исторически парк е основана на проучванията на I - столичен езически период (681- 864г.) от съществуването на старата българска столица Плиска.

Повече
13.10.2020 г.

Траките и тракийската епоха в Исторически парк

Траките са представени доста подробно в Историческия парк. Неслучайно Херодот, бащата на историята, твърди, че те са били най-многолюдният народ след индийците и ако са били обединени, са щели да имат най-голямата империя в античността. Били са отлични земеделци, животновъди, грънчари, рудари, златари, конници и мореплаватели.

Повече
Специално предложение за първия учебен ден
15.9.2020 г.

Специално предложение за първия учебен ден

По случай първия учебен ден предлагаме на семействата с деца ученици да си подарят един специален ден, който да завърши по един специален начин.

Повече