Партньори

Великотърновски Университет "Св. Св. Кирил и Методий"

През изминалите години Великотърновският университет наистина се утвърди като най-големият държавен университет в България извън столицата, като учебен и научен център с национален и международен престиж. С високо квалифицирания си научно-преподавателски състав, с многообразието от университетски специалности, с добре изградената и съвременно обзаведена материално-техническа база той отговаря на нуждите и задачите за преструктуриране на висшето образование в България, които новото време неотменно налага.


Адрес: 5003 Велико Търново, България, Ул. „Теодосий Търновски“ №2

Вестник Земя

Вес­т­ник ЗЕМЯ е продъл­жител на вес­т­ник „Кооперативно село“ – излизащ от 1 май 1958 г. Основател и първи главен редак­тор Коста Анд­реев.


Адрес: София, ул. „Позитано“ 20,
Тел.02/ 946-19-02

Вестник Русия днес

Български двуезичен седмичник "Русия днес - Россия сегодня".

Българският седмичен обществено-политически двуезичен вестник „Русия днес - Россия сегодня” излиза всеки петък в цяла България.


Държавен исторически, архитектурен и художествен музей-резерват Елабуга

Държавния историко-архитектурен и художествен музей-резерват Елабуга е създаден през 1989 г. На площ от 491,5 хектара има уникален ансамбъл от окръг Елабуга от 19 - началото на 20 век. Музеят-резерват е пазител на 184 обекта на културно наследство, неговите заслуги са признати на национално и международно ниво. От 2009 г. музеят-резерват е включен в Единния федерален регистър на туроператорите в Русия, от 2013 г. - в Асоциацията на туроператорите на Русия.

Всеки, който дойде в Елабуга, може да направи едно незабравимо пътешествие в миналото. Едно от най-загадъчните и красиви места на това пътуване ще бъде кулата на селището Елабуга („Дяволска“). Повече от хиляда години тя се издига като самотния страж над стръмния бряг на Кама.

Улиците Казанская, Спасская, Набережная, Большая Покровская, Гассара, които съставляват историческия квартал на музеите, всяка сграда, в която е пример за търговски сгради от втората половина на XIX век, представляват голяма художествена стойност и научен интерес. Култовите сгради на Елабуга са поразителни в красотата и величието си - Спаската катедрала, Николската и Покровската църкви, Катедралната джамия "Джамиг".

Градът е богат на исторически личности. Великият руски художник-пейзажист И.И. Шишкин, световноизвестният психиатър В.М. Бехтерев, там живееше кавалерист-девойка Н.А. Дурова, прекара последните дни от живота си поет М.И. Цветаева, учи в местното реално училище бъдещият маршал на Съветския съюз Л.А. Говоров ...


Адрес: 423600 Република Татарстан, Елабуга, ул. Гассара, 9
За контакти: 7-86-68, + 7-917-871-75-01 - туристически информационен център
Сайт: elabuga.com


Импресия - материали за художници

Преди 25 години създадохме магазин „Импресия“ – място, където всеки художник, любител и хоби артист може да открие подходящите инструменти да изрази себе си. Избрахме марки с дългогодишна история и доказано качество и до днес Marabu, Faber-Castell и Fabriano са източник на вдъхновение за много творчески натури. Дългогодишният ни опит и голямото разнообразие от висококачествени художествени материали правят „Импресия“ вълшебно място за всеки стил и вкус. Посещавайки нашия уебсайт или магазин, вие ще получите полезна информация, вдъхновение и идеи – защото вярваме, че изкуството е преди всичко споделяне.

При нас ще откриете богата палитра от материали за деца, ученици, хоби и професионални художници. „Импресия“ предлага ексклузивно серията Art & Graphic на Faber-Castell и е изключителен представител на немската марка Marabu за България.


Сайт: https://impresia.bg/

Адрес София: ул. Кракра 26
тел.факс: 02/ 943 83 60
тел: 02/ 943 89 06, моб. тел: 0898 599 323
За поръчки: magazin@impresia.bg

Адрес Ловеч: пл. Тодор Кирков 1
тел.: 0895 79 54 34
За поръчки: lovech@impresia.bg

Невская палитра

Заводът за художествени бои "Невская палитра" произвежда висококачествени продукти за професионални художници и любители на изкуството в продължение на 86 години.

Днес ние сме единственото предприятие в Русия с пълен цикъл за производство на професионални художествени материали.

Предприятието е основано през 1934 г. на базата на малък завод за боя и лакове, построен през 1900 г. от английския технолог Юлиус Фридлендер на брега на Черната река. На 1 декември 1934 г., в съответствие със заповедта на Г. К. Орджоникидзе, Ленинградският комбинат за художествени бои на Всеруската асоциация на лакокрасочната индустрия се превръща в една от действащите фабрики.

От момента на създаването си до наши дни, ЖК „Невская палитра“ си сътрудничи тясно с руски и чуждестранни майстори на живописта, изслушва тяхната експертна оценка, следва тенденциите на пазара и технологичните иновации. Иновативните разработки на собствена лаборатория, изпитаните във времето рецепти и утвърдените технологии превърнаха боите от Санкт Петербург във флагман на руската индустрия. В същото време производството запазва тайните на традиционните рецепти за приготвяне на бои, а някои етапи от производството разчитат изключително на ръчен труд.

Заводът "Невская палитра" произвежда широка гама от продукти, която включва: акварел, масло, темпера, акрил, гваш, стоки за детско творчество, помощни материали за рисуване, както и за декоративно-приложни изкуства. Изборът на поредицата зависи от творческата задача, която художникът си поставя.

Днес продуктите на завода «Невская палитра» са добре познати както на признати майстори, така и на начинаещи. Търговските марки "Бели нощи", "Майсторски клас" присъстват в арсенала на изтъкнати художници от Русия, ОНД, Балтийските държави, Европа, САЩ и Китай. Боите, разработени в лабораторията на завода, традиционно се използват при реставрацията на шедьоври на световната живопис от колекциите на Държавния Ермитаж, Държавния руски музей, Кремълския дворец и Държавната Третяковска галерия.

Реставратори, художници, графични художници, декоратори, илюстратори и дизайнери безусловно се доверяват на бои с логото на ЗХК. Авторитетът на "Невская палитра" е резултат от опит, внедряване на иновации и способността да се разберат нуждите на художника - центърът на света на художествените материали.


Адрес: Санкт-Петербург, Сердобольская ул. 68, литер Ф, помещение 17

Телефон: +7 (812) 337-11-43, +7 (812) 337-11-42

Мейл: secretar@zxknp.spb.ru

Сайт: https://www.nevskayapalitra.ru/

Представителството на Россотрудничество в България

Руският културно-информационен център в София (РКИЦ) е задгранично Представителство на Россътрудничество — Федералната агенция по въпросите на Общността на независимите държави, сънародниците, живеещи в чужбина, и по международно хуманитарно сътрудничество.

Работата на РКИЦ е насочена към развитие на взаимодействието и партньорството в сферата на културно-езиковите, образователните, информационните, научно-техническите, деловите и конфесионалните връзки между Русия и България. Важна задача на центъра е съдействието в установяване и подкрепа на сътрудничество между неправителствените организации, развитие на регионалните връзки, използване потенциала на руско-българското културно сътрудничество за разширяване на руското участие в общоевропейските програми, както и хуманитарните програми на балканския и черноморски регион.

По линия на Представителството на Россътрудничество в България редовно се провеждат научни, обществено-политически семинари и конференции, театрални и концертни програми, фестивали на руската песен, конкурси на детски рисунки, мероприятия в подкрепа на руския език, презентации на книги и т.н.


Адрес: София, 1504 ул. Шипка, 34

Астор Гардън

Петзвезден хотел, разположен в курорта Св. Св. Константин и Елена, на 8 км. от град Варна, сред прохладата на естествена зеленина и само на няколко крачки от морския бряг. Хотел Астор Гардън впечатлява с класическа архитектура, изискани интериорни решения и несравнима морска панорама. 

Адрес: Св. Св. Константин и Елена, Варна, България
Контакт: +359 52 817 700

Сайт: www.astorgardenhotel.com


Св. Св. Константин и Елена

Св. Св. Константин и Елена - дестинация, съчетаваща богато историческо наследство, естествени природни богатства с модерни комплекси и висок клас услуги. Днес той е един от най-атрактивните морски и спа курорти в Европа. Място, където ваканцията е и грижа за здравето. Кулинарна дестинация, която предлага неповторими преживявания от аромати и вкусове. Очарователна съвкупност от традиции, история, новаторство и модерни решения.

Адрес: Св. Св. Константин и Елена, Варна, България

Сайт: www.visitstconstantine.bg/

Студио БФ

Студио БФ

Повече от 10 години екипът на Студио БФ се развива в областта на визуалните изкуства. Тяхната цел е да предложат професионализъм и качество на световно ниво! Клиентите на студиото са хора и бизнеси с високи цели и желание да се откроят, като най-добрите и успели сред своите конкуренти. Екипът на студиото застава зад цитата:

 „Нищо написано не е по силите му да се сравнява по достоверност със снимката“ Роланд Бард и доказва това със всяка изпълнена поръчка!

Адрес: гр. Варна, п.к. 9010, ж.к. Бриз, ул. „доц. д-р Индржишка Кръстева“ 10

Контакт: +359 896 014 120

Сайт: https://studiobf.bg/

Вила Чинка

Villa Chinka by Astor Garden Hotel е сред най-модерните ексклузивни кътчета по Северното Черноморие в България, само на 8 км. от Варна.

Разположена на уединен залив с пленителна гледка към изгрева, Villa Chinka представя на своите гости 11 5-звездни апартамента, обзаведени в модерен, елегантен и минималистичен стил.

Адрес: Св. Св. Константин и Елена, Варна, България

Контакт: +359 52817760

Сайт: www.villachinka.com

AQUAHOUSE Thermal & Beach

Термалният комплекс Аquahouse Thermal & Beach е разположен на самия морски бряг и предлага множество възможности за Балнео, СПА и Wellness туризъм. Разполага с 14 открити и закрити басейна и водни съоръжения с различна дълбочина и температура, захранвани с минерална вода.

Адрес: Св. Св. Константин и Елена, Варна, България

Контакт: +359 52 812 812

Сайт: www.aquahouse.bg

Хотел Приморски

Модерният хотелски комплекс е разположен само на 120 м от плажа в курорта Св. Св. Константин и Елена. Предлага уникално съчетание на атрактивна локация, впечатляваща архитектура и интересни интериорни решения. Хотел „Приморски“, като иновативна концепция, е част от многофункционалния комплекс за търговия, услуги и развлечения - Търговски център „Приморски“.

Адрес: Св. Св. Константин и Елена, Варна, България

Контакт: +359 52 810 300

Сайт: www.hotelprimorski.com

Хотел Балнео & SPA Азалия

Хотел Балнео & SPA Азалия е модерен хотелски комплекс, разположен на самия морски бряг. Предлага уникално съчетание на нетрадиционна архитектура, забележителна морска панорама, златен плаж и естествени минерални извори. Тук можете да се насладите на удобство, спокойствие и отлични условия за незабравима ваканция.

Адрес: Св. Св. Константин и Елена, Варна, България

Контакт: +359 52 358 808

Сайт: www.azaliahotel.com

Трежър България

Проектът е иницииран и разработен от Tрежър ООД 
 - в тясно сътрудничество с доказани специалисти от областта на историята, археологията, скулптурата, туризма, мениджмънта и финансите . 

Фирмата е лидер в изработката на предмети на изкуството, представителни подаръци на българска и тракийска тематика, копия на антични вещи и съкровища, възстановяване на исторически артефакти, изработка на функционална скулптура с исторически мотиви, интериорен и екстериорен дизайн и други с подобна насоченост. 

Трежър е най-голямото и утвърдено дружество от този бранш в България, с доказана експертиза, високо качество и прецизност на крайния продукт.

Адрес: 
гр. София, ул. „Гребен планина“ 8
Контакт: 088 474 4118 - ЦВЕТОМИР ЦОНЕВ

гр. Варна, ул. „Добри Войников“ 8

Сайт: https://treasure.bg/

Комплекс „ Терма Вилидж “

Комплекс „ Терма Вилидж “ е разположен на българското Черноморие, в подножието на Добруджанското плато, до природния резерват „Балтата“.

Комплексът включва два великолепни петзвездни хотела, „Терма Еко” и „Терма Палас”, всеки с басейни с минерална и морска вода, и специална сграда за настаняване „Терма камп & пул” за спортисти и техните треньори.

Хотелите са оборудвани с ресторанти, предлагащи европейска и традиционна българска кухня, открити плувни басейни, СПА центрове, зали за тренировки, боулинг, зали за фитнес и йога, открит басейн с водни пързалки, барове, пицария, спортни площадки, стадиони , тенис кортове, зони за отдих в парка, база за конна езда, модерни двуетажни вили, разположени на няколко метра от пясъчния плаж на комплекса и оборудван плаж.

„Black Sea Ice Arena“, разположена в комплекса „Терма Вилидж“, със съвременни удобства като професионални съблекални, е идеалното място за много летни лагери по хокей на лед и фигурно пързаляне. Всяко лято “Black Sea Ice Arena” става домакин на международни летни турнири по хокей на лед се, където се събират на отбори от цял ​​свят.

Комплексът представлява пешеходна зона, и разполага с електромобили за движение между плажа и хотелите за тези с ограничена подвижност.

„Терма Вилидж“ е създаден по такъв начин, че да задоволява нуждите на всички наши гости.

„Терма Вилидж“ е идеалното място за тези, които ценят и обичат красотата на природата, активния отдих и екологията.

„ Терма Вилидж “ - Екология, спорт, здраве!


Масив 25, Кранево 9649, България
Тел. рецепция: +359 883 444 933
Тел. резервации: +359 882 97 50 56

Туроператор „Евент Вакейшън“ ЕООД

https://eventvacation.eu/

Туроператор „Евент Вакейшън“ ЕООД , предлага на своите клиенти нощувки в хотели, къщи за гости, вили в страната и чужбина; Индивидуални и групови екскурзии с цел опознаване красотата на България: морски, планински и СПА туризъм; Транспортни услуги в страната и чужбина; Самолетни билети и застраховки;

„Евент Вакейшън“ ЕООД може да Ви помогне и с организирането на Вашия тиймбилдинг, конференция, фирмено парти или семейно тържество.

Email: eventvacation@gmail.com

Сайт: https://eventvacation.eu/

Тел: +359 895 72 80 80


Сватбен фотограф Балин Балев

Улавям вашето щастие и го превръщам във вечен спомен!
Всички правят снимки, аз създавам вечни спомени!

Спомени устойчиви на времето! Затова заедно с моя екип сме тук, за да Ви помогнем да ги запечатате завинаги в най-истинската им светлина!


Адрес: гр. Варна, ул. Цани Гинчев 19, 9002
Мейл: info@bbalev.com
Контакт: +359 899 713 350

Къща за гости "Три Чешми"

Локацията на нашата къща предлага простор, спокойствие, красива панорама и е подходяща, както за почивка и релакс така и за селски туризъм. Имотът спира дъха на всеки, който е имал възможност да го посети.

Къщата се намира в местност с извираща вода. Тук може да се насладите на ромоленето на три изворни чешми в близост до къщата, от където идва и името и – ‘‘ТРИТЕ ЧЕШМИ‘‘. Много може да се говори за подобни живи извори по родните земи, криещи радостта на народа ни. И ако се вслушате в ромона на някоя стара чешма, може и да чуете как водата нашепва непреходното послание на старата българска традиция – да сториш добро, да нахраниш гладния, да напоиш жадния…

Ваше е времето за любимата книга, партия шах или карти, и раздумка под ореха…

Отдъхнете в едно кътче истинско като природата, неподправено от ежедневието, само със спокойствието на времето. Разходки из горите и дивите поляни, игри на открито сред глъчката на птиците и онова сладко жужене, потапящо те в блаженство….


Адрес: село Аврен, обл. Варна, ул. „Трите чешми“ №9

Телефони за контакт+359 893 606 768+359 885 801 603

И-мейл: trite.cheshmi.avren@gmail.com

Сайт: https://tri-cheshmi.com/