Партньори

Невская палитра

Заводът за художествени бои "Невская палитра" произвежда висококачествени продукти за професионални художници и любители на изкуството в продължение на 86 години.

Днес ние сме единственото предприятие в Русия с пълен цикъл за производство на професионални художествени материали.

Предприятието е основано през 1934 г. на базата на малък завод за боя и лакове, построен през 1900 г. от английския технолог Юлиус Фридлендер на брега на Черната река. На 1 декември 1934 г., в съответствие със заповедта на Г. К. Орджоникидзе, Ленинградският комбинат за художествени бои на Всеруската асоциация на лакокрасочната индустрия се превръща в една от действащите фабрики.

От момента на създаването си до наши дни, ЖК „Невская палитра“ си сътрудничи тясно с руски и чуждестранни майстори на живописта, изслушва тяхната експертна оценка, следва тенденциите на пазара и технологичните иновации. Иновативните разработки на собствена лаборатория, изпитаните във времето рецепти и утвърдените технологии превърнаха боите от Санкт Петербург във флагман на руската индустрия. В същото време производството запазва тайните на традиционните рецепти за приготвяне на бои, а някои етапи от производството разчитат изключително на ръчен труд.

Заводът "Невская палитра" произвежда широка гама от продукти, която включва: акварел, масло, темпера, акрил, гваш, стоки за детско творчество, помощни материали за рисуване, както и за декоративно-приложни изкуства. Изборът на поредицата зависи от творческата задача, която художникът си поставя.

Днес продуктите на завода «Невская палитра» са добре познати както на признати майстори, така и на начинаещи. Търговските марки "Бели нощи", "Майсторски клас" присъстват в арсенала на изтъкнати художници от Русия, ОНД, Балтийските държави, Европа, САЩ и Китай. Боите, разработени в лабораторията на завода, традиционно се използват при реставрацията на шедьоври на световната живопис от колекциите на Държавния Ермитаж, Държавния руски музей, Кремълския дворец и Държавната Третяковска галерия.

Реставратори, художници, графични художници, декоратори, илюстратори и дизайнери безусловно се доверяват на бои с логото на ЗХК. Авторитетът на "Невская палитра" е резултат от опит, внедряване на иновации и способността да се разберат нуждите на художника - центърът на света на художествените материали.


Адрес: Санкт-Петербург, Сердобольская ул. 68, литер Ф, помещение 17

Телефон: +7 (812) 337-11-43, +7 (812) 337-11-42

Мейл: secretar@zxknp.spb.ru

Сайт: https://www.nevskayapalitra.ru/