Развлечения

СНИМКИ С ХИЩНИ ПТИЦИ

Хищните птици са безспорни господари на небето. Тяхната целеустременост, бързина и сила са впечатлявали хората от дълбока древност. Много герои и владетели, аристократични родове и династии  са приемали грабливите птици за свой личен символ. 

Използването на хищни птици за лов е древно изкуство, датирано на повече от 12 000 години. Това е първият опит на човек да опитоми и използва диво животно. 

Обучението на хищните птици изисква много търпение, умение и време. Грабливите птици се нуждаят от специални грижи, като между тях и човека се изгражда силна връзка. В Средновековието ловът със соколи неслучайно е бил приоритет само на благородниците, а добре обучените птици са се ценели високо и подарявали, като белег на зачитане, от един владетел на друг.

В Исторически парк, след предварителна заявка, всеки посетител може да почувства вълнението от близостта и досега с всевластните господари на небето. Туристите и гостите на атракциона  могат да се насладят на открита демонстрация на уменията на обучени грабливи птици. По време на специална беседа, нашите треньори ще ви разкажат повече за тях.

Желаещите могат да си направят и индивидуална снимка с хищна птица (ястреб или сокол).

Атракцията е подходяща за лица над 12 г. и струва 12 лв.

ВАЖНО: Всички атракции на открито могат да се повлияят от метеорологични или други условия на място. Препоръчваме да потвърдите по телефон наличието на атракцията в деня на посещение и молим за разбиране, ако при самото посещение условията се изменят и нямате възможност да й се насладите.