Новини

Исторически парк с приказен подарък за Коледа

Исторически парк създаде 2 млади гори тази година в 2 кампании за засаждане на дръвчета. В навечерието на светлия коледен празник искаме да подарим на желаещите да останат във вечността повод да оставят своя принос за 2021 година. Десетки хора ни попитаха дали не може да направят коледен подарък за близките си, като им подарят дръвче. Благодарение на всички вас, които участвахте в предходните кампании, след година-две и след ежедневни грижи за дръвчетата ще може да се любувате на създадените от всички ни гори! А днес, сега, през 2021 имаме възможност да подарим на близките си грижа и принос за създаването на трета гора!

Защо го правим?

Отвсякъде медии, телевизии, радиа ни казват как нещата „не стават“. Всеки ден хора намират неточности и кусури в някой, който е свършил нещо добро. В един момент влизаме в омагьосана спирала, в която само казваме какво не става, а нищо не правим, за да покажем как се случват нещата.

Ако в днешно време има някаква опасност за нас и нашите деца, тя е именно от климатичните промени, които се случват, които могат да направят така, че Земята и природата да продължат да съществуват, но без хората.

Кампании като „Посади дърво и остани във вечността“ се грижат не само за засаждането на дървета, но и за тяхното отглеждане и грижа. Създаването на гора е същото като създаване на дете - лесно е да го създадеш, трудно е да го отгледаш. Точно това правим и с дръвчетата и няколкото млади гори, които създадохме в и около Исторически парк. Това нямаше да бъде възможно без разбирането и желанието ви за създаване и допринасяне, желание за отглеждане на дръвче и разпространението на тази информация и на други хора. Благодарим на създателите - на тези които правят нещо ново, които допринасят, които използват силата, дадена им от Бог - да създават!

Повече за събитието вижте тук или посетете нашата Facebook страница.