Събития

Коледен подарък „Посади дърво и остани във вечността“

село Неофит Рилски, общ. Ветрино, обл. Варна

Исторически парк създаде 2 млади гори тази година в 2 кампании за засаждане на дървета. В навечерието на светлия коледен празник искаме да подарим на желаещите да останат във вечността повод да оставят своя принос за 2021 година. Десетки хора ни попитаха дали не може да направят коледен подарък за близките си, като им подарят дърво. Благодарение на всички вас, които участвахте в предходните кампании, след година-две и след ежедневни грижи за дърветата ще може да се любувате на създадените от всички ни гори! А днес, сега, през 2021 имаме възможност да подарим на близките си грижа и принос за създаването на трета гора!

Защо го правим?

Отвсякъде медии, телевизии, радиа ни казват как нещата „не стават“. Всеки ден хора намират неточности и кусури в някой, който е свършил нещо добро. В един момент влизаме в омагьосана спирала, в която само казваме какво не става, а нищо не правим, за да покажем как се случват нещата.

Ако в днешно време има някаква опасност за нас и нашите деца, тя е именно от климатичните промени, които се случват, които могат да направят така, че Земята и природата да продължат да съществуват, но без хората.

Кампании като „Посади дърво и остани във вечността“ се грижат не само за засаждането на дървета, но и за тяхното отглеждане и грижа. Създаването на гора е същото като създаване на дете - лесно е да го създадеш, трудно е да го отгледаш. Точно това правим и с дърветата и няколкото млади гори, които създадохме в и около Исторически парк. Това нямаше да бъде възможно без разбирането и желанието ви за създаване и допринасяне, желание за отглеждане на дърво и разпространението на тази информация и на други хора. Благодарим на създателите - на тези които правят нещо ново, които допринасят, които използват силата, дадена им от Бог - да създават!Включвайки се в каузата вие имате възможността да:

- Получите серфитикат за дарение, опакован като подарък, за да може да го поставите под коледната елха. 

Всеки човек, който закупи дърво, ще получи сертификат за дарение. Тези от вас, които не могат да присъстват лично в деня на засаждането, ще получат сертификата си, изпратен по куриер на предварително посочен адрес. Оставяйте го коментар към поръчката.

- Подарите дърво като подарък

Предлагаме опцията да се закупи в като подарък. Ако дървото бъде заявено до 16-и декември включително, сертификатът за дарение и подарък ще бъде изпратен лично до опоменатия от адрес, опакован като подарък. Необходимо е да напишете в коментар, че дървото е за подарък, както и да включите, име, телефон и адрес на получателя. 

- Посветите дървото на новороденото си бебе

В случай, че бихте искали посланието на дървото да включва името на детето, което очаквате, бихте могли на по-късен етап да се обадите или да ни пишете, за да обновим текста, който ще бъде изписан на табелката. Важно предварително да се свържете с нас на тел: 0888533172.


Кога ще се осъществи засаждането?

На 18 декември 2021 /събота/, от 10:30 часа, ще се съберем заедно, за да засадим избраните от всички дървета на територията на село Неофит Рилски. Сборния пункт за всички участващи е паркингът пред Исторически парк. След като се съберем, ще продължим заедно до мястото, където ще засаждаме. Носете своето добро настроение и удобно облекло и топли обувки. Не забравяйте и по един топъл пуловер.


Начин за участие и техническа информация:
Поръчки може да направите през нашия сайт https://shop.ipark.bg/Campaign/Details/4
В коментар оставете детайли за името на дървото, адрес, телефон и друга информация, ако е необходима относно вашата поръчка.


Допълнителна информация:

* За тези от вас, които не могат да дойдат на място на 18-и декември, екипът на Исторически парк поема отговорност за засаждането на избраното от вас дърво и поставянето на табелка.

* В случай, че дървото, което сте зададили не се развие по правилен начин и увехне, екипът ни се анагажира да го поднови.

* Всеки човек, който закупи дърво, ще получи сертификат за дарение. Тези, които не могат да присъстват лично, сертификатът ще им бъде изпратен по куриер на посочен от тях адрес.


??? Често задавани въпроси

* Може ли дървото да бъде посадено от друг човек вместо мен?
Да, може. За тези от вас, които няма да могат да присъстват, ние поемаме ангажимент за засаждането.

* Как мога да платя?

Чрез банков превод. https://shop.ipark.bg/Campaign/Details/4


* От колко часа е събитието?
Събитието ще се проведе от 10:30 до 16:30 часа. В случай, че засадим дърветата по-рано, ще приключим по-рано.


* Къде ще се засаждат дърветата?
Дърветата се засаждат на територията на село Неофит Рилски. Ще отидем заедно до мястото за засаждане в деня на събитието. Сборният пункт е 10:30 часа на 18 декември на паркинга пред Исторически парк.


* Как да заявя участие?
От следния линк: https://shop.ipark.bg/Campaign/Details/4


* Мога ли да видя снимки на дърветата?

Да, можете да видите на сайта списък с имената и снимки на дърветата. https://shop.ipark.bg/Campaign/Details/4


* Колко струва едно дърво?
Цените може да видите от тук https://shop.ipark.bg/Campaign/Details/4

* Кога е крайният срок за записване?

До изчерпване на наличните дърветата. Тези от вас обаче, които искат да получат сертификат като подарък, е необходимо да направят поръчката си не по-късно от 16-и декември.

* Ако отбележа присъстве във събитието в платформата Facebook, записан ли съм за участие?
Не, записването за участие става само чрез поръчка на в от сайта. 

Очакваме ви на 18 декември 2021, 10:30 часа, на паркинга пред Исторически парк!


За допълнителни въпроси, моля свържете се с нас на:

☎️ 0888533172

или

📧 info@ipark.bg 


18.12.2021г.

Исторически парк,

с. Неофит Рилски, Община Ветрино.