Новини

Отваряме врати!

Съвсем скоро отново ще бъдем едно цяло, една по-добра версия на себе си, защото ще се потопим напълно в магията на  героичното си минало и впечатляващата ни култура.

Исторически парк мястото, което обединява, съхранява и дава сила в душата на всеки. Сила, с която да преодолее всяка трудност на новото време, защото това правят истинските българи. Ние сме бойци, откриватели и създатели и всеки един от нас има нужда да си го припомня.

Тук светлината не угасва, а гори като пламък. Тук обезверените българи забравят за проблемите, защото Исторически парк е фар на надеждата и е готов да ви посрещне по-подготвен от всякога! А сега нека ви споделим три от големите предстоящи събития, с които ще ви приветстваме през новия сезон.

1. Автоизложба - конкурс “Ние сме България”.
За втора поредна година Исторически парк обяви конкурс с автомобили, персонализиращи външния си вид в българска стилистика. Ще станете свидетели на различни фирми и хора, обединяващи се с една обща цел - да рекламират България, доставяйки късче радост за душата на хората.

Събитието ще се проведе от 23-и 25-и април на паркинга на Исторически парк.

Повече информация, намерете тук.

Нека вкараме цвят и настроение по пътищата!

2. Изложба-конкурс за историческа живопис “Българската азбука”.
В събитието могат да участват всички художници от България и чужбина с картини по темата. Ще бъдат представени сюжети от създаването и разпространението на българската азбука по света.
Времевият период, за който се отнася темата е от създаването на българската азбука до края на XV - ти век.

Ако искате да участвате, включете се от тук.

Ако сте зрители, изберете си ден от 1-ви до 31-ви май, в който да  се насладите на великолепните творения на художниците!

3. Средновековен фестивал “Ново начало”.
От 18-ти до 20-ти Юни ще отбележим рождения ден на Исторически парк с най-големия средновековен фестивал на Балканския полуостров!
На събитието ще видите много средновековни битки, вечерни концерти с българска музика и изпълнители, пазар, на който ще предлагат средновековни стоки от цял свят, много игри и забавления за участниците и зрителите.
Това ще бъде първият голям фестивал след коронавирусната пандемия, с който заедно ще излезем от страха и разделението!
Като част от фестивала ще станете свидетели и на събитието - Конкурс за написване на музикално произведение - Химн. Неговата цел е да вдъхнови творците да създават и изпълняват музика във възхвала на красивата ни Родина, природа и славна история. Победителят има възможността да спечели 20 000лв.
Това е чудесна възможност за тепърва развиващи се артисти, която не бива да изпускате!

Повече информация, намерете тук.

4. Международен фестивал на храните
През Август месец на територията на Исторически парк ще се проведе международен фестивал на храните, където посетители и участници ще могат да научат, да видят и да опитат древни и традиционни рецепти от различни краища на света. Подготвена е интересна програма, а за посетителите на място ще има изненади.

За повече информация относно датата и регламента, следете сайта ни тук.

5. Международен турнир по стрелба с традиционен лък
На 25-ти и 26-ти Септември в България, на територията на Исторически парк, ще се състои турнирът с най-голям награден фонд в света - Международен турнир по стрелба с традиционен лък ,,Исторически парк” – България, 2021г. Участие в турнира ще вземат над двеста стрелци от България, Турция, Румъния, Молдова, Украйна, Беларус и др., които ще премерят сили в стрелба с историческите форми на лъка от древността и средновековието. 

За повече информация, следете сайта ни тук.

6. Исторически спектакли
През целия активен сезон в Исторически парк ще се провеждат вечерни исторически спектакли. Те се изпълняват пред единствения в света Тракийски дворец. Освен спектаклите посетителите ще могат да се насладят на авторска българска музика, огнено шоу и други изненади. 

За повече информация, следете сайта ни тук.

 Освен събитията, Исторически парк ще работи с нормално работно време:
Всеки ден: 10:00 - 18:00ч.
През лятото петък и събота до 22:00ч.

Ще бъдат достъпни всички развлечения, като:
- Разходка със средновековна лодка
- Пътуване във времето с гид
- Стрелба с традиционен лък
- Демонстрация с хищни птици
- Средновековни битки
- Конна езда
- Преобразяване в автентични дрехи
- Тракийски винен ритуал за побратимяване
- Българска храна по древни рецепти

Исторически парк ще бъде отворен също и за:
- Фирмени събития (тиймбилдинг, семинари и други)
- Лични събития (фотосесии, тържества и други)
- Тематични събития

Заповядайте в Исторически парк, бъдете главния герой във вашата приказка!

Отваряме врати отново на 1-ви Март!