Събития

II. Международен турнир по стрелба с традиционен лък

Исторически парк

От 25.- 26.09. 2021г. на територията на Исторически парк, с. Неофит Рилски, обл. Варна, България, ще се проведе Международен турнир по стрелба с традиционен лък ,,Исторически парк” – България, 2021г.

Очаква се участие в турнира да вземат над двеста стрелци от България, Турция, Румъния, Молдова, Украйна, Беларус и др., които ще премерят сили в стрелба с историческите форми на лъка от Древността и Средновековието.

Като официални гости на турнира са поканени и ще присъстват едни от най-големите стрелци и ерудити на традиционната стрелба в света.

Големият награден фонд на турнира ще бъде осигурен от домакина и организатор на събитието ,,Исторически парк“ и ще има за цел да възнагради по един подобаващ начин труда и уменията на най-добрите стрелци и възродители на това древно и красиво изкуство.

Очакваме хиляди гости - любители на Историята и културата на своите предци, от България и целия цивилизован свят, да бъдат с нас и да се насладят на древното изкуство и уменията на бойците с лък.

Всички любители на традиционната стрелба са добре дошли. Заповядайте и Вие и нека ЗАЕДНО да съживим за България още една красива част от нейната древна история и култура!