Събития

II международен турнир по стрелба с традиционен лък

Исторически парк

Последната седмица на месец септември, от 25.09 - 26.09. 2021г.  Исторически парк,  се превръща в арена, на която ще бъде проведен II  Международен турнир по стрелба с традиционен лък ,,Исторически парк” –  2021г.

Събитието събира участници от държави от Европа и света. Стрелци от България, Турция, Румъния, Молдова, Украйна, Беларус и др., ще  премерят сили в стрелба с историческите форми на лъка от Древността и Средновековието.

Надпреварата за призовите места в категории: деца до 10 години, младежи до 16 години, жени, мъже ще премине през две състезателни фази: квалификации и финали, всяка от които ще се състои съответно на 25/09/2021 и 26/09/2021.  След приключване на квалификациите и обявяване на резултатите, 50% от участниците с най-добър общ резултат във всяка от групите, мъже, жени, деца и младежи се класират за финал.

За  да възнагради по подобаващ начин постиженията и уменията на най-добрите стрелци и възродители на  древното ни  изкуство, домакинът на събитието,  ,,Исторически парк“, е осигурил награден фонд, разпределен в  групите мъже и жени, съответно за: 

- 1-во място - 5000 лева;

- 2-ро място - 2000 лева;

- 3-то място - 1000 лева;

В групите за деца и младежи ще бъдат разпределени предметни награди.


Очакваме хиляди гости - любители на историята и културата на своите предци, от България и целия цивилизован свят, да бъдат с нас и да се насладят на уменията на бойците с лък.


Заповядайте и Вие и нека ЗАЕДНО да съживим за България още една красива част от нейната

история и култура!


За въпроси и допълнителна информация:

info@ipark.bg или 0896840615


 За Ваше удобство, организаторът на турнира може да осигури настаняване и /или трансфер:

  • За да прегледате възможностите за настаняване, моля последвайте линка: https://ipark.bg/bg-BG/Proposals/Details/917