Новини

ИСТОРИЧЕСКА ИГРА

Исторически игри са нов тип продукт, който няма аналог. Играта Историческо преживяване е събитие, подходящо за туристи, семейства, компании приятели и фирми. То връща участниците назад във времето към различни исторически епохи. Всеки участник е като филмов герой, който пише собствения си сценарий всяка минута.

По време на играта всеки участник ще се запознае с начина на живот, културата и историята на обществата и цивилизациите в миналото. Ще носи дрехите, които са носили предците ни. Ще опита храната, която те са консумирали. Ще пробва бойните си умения, които са ключовите дейности на редица цивилизации за тяхното оцеляване. Ще преживява историческа възстановка в селище, създадено специално за целта, което ще ги отведе до пътешествие от епохата на халколита и неолита.

Ще научи как хората са ловували, произвеждали оръжията си, какви са били къщите им, как са се обличали.

Ще изпълнява активности, както са го правили предците ни, за да може да види как цивилизациите са се променили и са стигнали до наши дни.

Всеки, който иска да стане участник в историческо преживяване може да прочете повече информация за събитието тук или да направи заявка за участие на имейл desislava.avdzhieva@ipark.bg или телефон +359 887 25 43 17.

Събитията се провеждат периодично или по индивидуална заявка.