Събития

НОЩНА ИСТОРИЧЕСКА ИГРА

Исторически парк
Стани участник в първата по рода си нощна историческа игра...Тази игра ще те вкара във филм, в който си главен герой! Всичко започва точно в 21 часа на 7- ми септември.Първо трябва да проникнеш в Парка, минавайки през нашите пазители.Исторически парк затваря в 19:30 часа. Вратите на входната средновековна крепост ще бъдат отворени единствено за избраните! Имате ограничено време, за да излезете от Исторически парк! Всяка информация е важна. Единственият ви избор е да изградите стратегия и да действате обединени!Може да се наложи да практикувате древен занаят, да събирате различни артефакти, да минавате през различни предизвикателства на сетивата си.Трудностите и битките, през които са минали древните хора ще бъдат и твои. Отдавна изгубения свят ще оживее пред теб с красота, познание, величественост, НО той крие и мистерии, загадки и изпитания. На какво си готов, за да получиш достъп до тракийски пир, на който не можеш да присъстваш на друго място? Със собствени усилия и съдействие от страна на излезли от епохата хора, участниците минават през мисловни предизвикателства, провокация на сетивата, приготвяне на автентични дарове. Излез от твоята реалност и се потопи в едно различно време! Ще минеш по стъпките на хората от неолита и халколита, за да достигнеш до пищното време на траките. Уникално преживяване, загадки, история, култура, изостряне на сетивата, приключение от нов тип те очаква в нощта на 7-ми срещу 8-ми септември. Ела на 7-ми септември в 21 часа пред Портата на Средновековната крепост на Исторически парк и стани участник в първата по рода си нощна историческа игра. Можеш да участваш със своите близки, приятели, колеги или да се запознаеш с непознати като се запишеш самостоятелно.Това преживяне е насочено само към хора, които искат да опитат нещо различно и които обичат предизвикателства.Защо да вземеш участие в нощна историческа игра? 

Ще участваш в приключенска игра от нов тип, която ти дава шанса да се докоснеш до артефакти на най-големия исторически парк в света. Играта комбинира мисловни предизвикателства, ориентиране и физически активности. Участниците разгадават мистерии, анализират исторически факти, за да открият тайните на отделни исторически епохи, за да могат да влязат в единствения в света тракийски дворец.Финалът на играта настъпва, когато тракийският цар посрещне в тронната зала всички участници. НО това не е краят на играта, а началото на кулминацията на вечерта, приключваща с тракийски пир и поднасяне на дарове от участниците.Нощната историческа игра е събитие, подходящо за туристи, приятели, колеги, познати, фирми или непознати, записали се да изживеят нещо различно и без аналог по света. То връща участниците назад във времето, към различни исторически епохи. Всеки участник е като филмов герой, който пише собствения си сценарий всяка минута. се запознаете с начина на живот, културата и историята на обществата и цивилизациите в миналото. Какво предлага играта Историческа нощна игра?Среднощни загадки.Изостряне на сетивата и провокации в нощтаПребори се от близо с атаките на древните и бъди нащрек, защото те те дебнат зад всеки тъмен ъгъл.Ще пируваш като тракиец. Внимавай! Можеш да се окажеш затворен в тракийска гробница или прабългарска юрта.

  • Можеш да се окажеш затворен в тракийска гробница 
  • Ще се справяш с неочаквани ситуации като воин в тракийска гробница.  
  • Продължителност: 2:30 часа

    Местоположение: Исторически парк


    Бъди първи. Местата са ограничени. Запази своето място. Предложението важи до изчерпване на броя на местата.Всеки, който иска да стане участник в историческо преживяване може да направи заявка за участие на имейл desislava.avdzhieva@ipark.bg" или на телефон +359 887 25 43 17. Участниците заплащат такса, която включва загадки, мистики, влизане в нощен исторически парк и зрелищен тракийски пир.Това е само първата част от играта историческо преживяване. Очаквайте скоро и други епохи.