Събития

Конкурс за написване на музикално произведение-химн

Исторически парк

„Исторически парк” АД обявава

Конкурс за написване на музикално произведение-химн

18, 19, 20 юни 2021г.

Конкурсът има за цел да вдъхнови творците да създават и изпълняват музика във възхвала на красивата ни родина, природа и славна история.

Да повдигне духът на хората чрез музика и слово, да ги накара да ценят и обичат страната си, и да се гордеят с постиженията на всички, които градят, творят и създават.

Композиторите, творците и изпълнителите имат прекрасна възможност да представят творбите си пред многобройна аудитория, която да се наслади на красива музика и текст.

Регламент:

  •  Конкурсът не е анонимен. Всеки участник трябва да попълни своите три имена, телефон и e-mail за връзка.
  • Произведенията трябва да са нови и неизпълнявани.
  • Произведенията трябва да съдържат текст и музика.
  • Продължителност на произведенията: от 3 (три) до 8 (осем) минути.
  • Всеки участник свободно избира формата на произведението си.
  • Кандидатите за конкурса да изпращат своите произведения като професионален аудиозапис във формат WAVE (посредством линк от платформа за споделяне на файлове) на следните електронни пощи: [email protected], [email protected] до 15.06.2021г.
  • Наградените произведения остават безвъзмездна собственост на 'Исторически парк” АД.

Музикалните произведения,които са изпратени за конкурса, ще бъдат представени на тричленно професионално жури, което ще селектира и допусне подходящите произведения до участие, а именно: 

1. Галина Станишева.
Галина завършва с отличие Национално училище по изкуства ,,Добри Христов” в гр. Варна, а в последствие и магистратура в Академия за музикално танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“  в гр. Пловдив, където се дипломира със специалност музикална педагогика. Учи дирижиране при доц. Крикор Четинян и специализира класическо пеене в класа на проф. Валентина Александрова.
Днес, Галина е диригент на концертен състав на Детски хор ,,Добри Христов“ гр.Варна и член на организационния състав на Международен майски хоров конкурс в гр.Варна. Тя е и дългогодишен главен организатор на Национален детски фолклорен конкурс ,,Диньо Маринов“ . 
През 2018-та година е удостоена със Сребърна лира на Съюза на Българските музикални и танцови дейци в България.

2. Здравко Петров.
Здравко е старши музикален редактор в програма „Хоризонт“ на БНР, хоноруван асистент по история на поп музиката, музикално оформление и редактиране на музика за медии в НМА „Професор Панчо Владигеров“.
Завършва музикално училище в родния си град и музикално - теоретичния факултет в Музикалната академия (АМТИИ) в град Пловдив със специалностите: музикална педагогика и методика и преподаване на солфеж.
От 1996г. е щатен музикален редактор в БНР, а понастоящем старши музикален редактор в програма „Хоризонт“, редакция „МУЗИКА“.
Член е на СБК (Съюз на българските композитори) в секцията на музиколозите, както и на СБЖ (Съюз на българските журналисти) в секцията на музикалните журналисти.
В продължение на дълги години, той насочва музикалните си интереси и в областта на популярната музика.
Журирал е на фестивалите „Златният Орфей“, „София“, ,,Българската песен" на Евровизия, „Лирата на Орфей“, Радиоконкурс „Пролет“, „15 лалета“, „Пътят към славата“ и много други.
От 2012 г., Здравко Петров изцяло е отговорен за ротацията и излъчването не песните в стрийминг канала за българска поп и рок музика „Бг Поп“ на радио БНР.

3. Костадин Генчев.
Костадин е композитор на Исторически парк. Завършил специалност ,,Композиция” в НМА ,,Проф. Панчо Владигеров” в гр.София.
Той е солист и композитор в оркестъра за народна музика на БНР. През 2019-та година става носител на награда ,,Златна лира” на съюза на музикалните и танцови дейци. Автор е на филмова музика, симфонична и камерна музика, танцова музика и др. 
Допринесъл е за етно проектите, група ,Булгара”, ,,Дива река”, ,,Белонога”. 
Член на съюза на българските композитори.

Допуснатите произведения ще бъдат оценявани от същото жури, както и от публиката като за крайно класиране се взема среден резултат от жури и публика - 50/50 %.

Музикалните произведения се представят на професионален аудиозапис във формат WAVE.

Допуснатите произведения ще бъдат представени на открита сцена пред публика в “Исторически парк” като има възможност вокалните партии да бъдат изпълнени на живо със синбек.

Награден фонд:

  • Първа награда – 20 000 лв
  • Втора награда – 7 000 лв
  • Трета награда – 3 000 лв