Събития

МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА ТРАДИЦИОННИТЕ ХРАНИ

Фестивална Зона

 С идеята да съхраним и популяризираме кулинарното наследство и да представим традиционните храни на различни етнически и етнографски групи, Исторически парк става за поредна година домакин и организатор на Международния фестивал на традиционната храна.

В последните дни от месец август, на 24-и и 25-и, на обширните пространства на Фестивална зона ще си дадем среща с добрата и чиста храна, ще се запознаем с пазители на кулинарните традиции, ще се докоснем до забравени вкусове, ще научим много за кулинарната култура по нашите земи.

 Обединявайки традиции, поминък, занаяти и творчество, фестивалът на традиционната храна в Исторически парк ще спомогне да се пренесат знания от миналото към настоящето и бъдещето.

 Изчезващи продукти и такива, които не познаваме, ще бъдат преоткрити. Сетивата ще бъдат предизвикани със забравени вкусове.

Тук, сред обширните пространства на Фестивална зона, сред прекрасната природа,  ще имате възможност да посетите кулинарни работилници и множество представяния на традиционни ястия от България и съседните балкански страни.

 За поредна година сръчни майстори готвачи, известни сомелиери и производители на биохрани ще демонстрират своите умения за приготвяне на традиционни гозби и производство на храна, която да поддържа здравето и духа ни.

Изобилието от вкусове от различни близки и далечни краища ще бъде чудесен повод да поемете на път към Исторически парк, за да останете с незабравими впечатления.

Освен с кулинарни изкушения, миналото ще се съживи чрез демонстрации от реконструкторския екип  към Исторически парк, музикални и танцови представления от местни състави и много други изненади.

Заемете първи ред във вашето пътуване в миналото, като посетите фестивала на храните в Исторически парк.