Събития

АКЦЕНТИ В СЪБИТИЕН КАЛЕНДАР - ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК 2023 ГОДИНА

Исторически парк

Туристически сезон 2023 г. обещава да бъде пълен със събития в Исторически парк.

Тематичният комплекс, който за четвърта поредна година печели най-престижната награда „Изборът на българите“, ще предложи на своите гости и посетители огромно разнообразие в културния си календар.

Колосални по мащаб и вдъхновени от нашето минало, събитията в Исторически парк служат за изграждане на устойчиви връзки между поколения и цивилизации.

Исторически или съвременни, международни или местни, събитията в Исторически парк събират както прочути участници, сред които виртуози и ерудити в своята сфера, така и посетители с разностранни интереси от различни краища на света и страната.

Миналото става достъпно благодарение на отношението към детайла и приятните атракции като стрелба с лък, ритуално пиене на вино от изящни ритони и фиали, демонстрации на воински умения, снимки с традиционни за епохите облекла, снимки с хищни птици, конна езда, разходка с лодка и тематичен детски кът.

Част от тези събития са вече традиционни и ежегодни, а други едва сега намират място в богатата програма, давайки поле за изява на индивидуалните творчески способности.

Освен собствени фестивали и турнири, изкуства и занаяти, общонационални събори с различна тематика, конкурси и концерти, в календара на Исторически парк заемат място множество частни инициативи.

Оборудвана с всички необходими съоръжения, Фестивалната зона на Исторически парк предлага възможност да бъдат организирани корпоративни и лични тържества, концерти, сватби и частни събития, чиято численост надхвърля капацитета на стационарните съоръжения.

 С богатата ни палитра от културни прояви ще ви потопим в едно изобилие от всичко.

Следете календара и информационните канали на Исторически парк!

Линк  към КАТАЛОГ СЪБИТИЕН КАЛЕНДАР можете да намерите: ТУК