Виното на боговете - Шардоне, 375 мл.

15,00 лв.
Вино
290

Шардоне 375 мл.

„Виното на боговете“ в Исторически парк е единственото по рода си живо вино. Живото вино крие бионамика в себе си и то се развива до момента, в който го вкусим. Към момента в страна няма друг такъв естествен продукт, който не съдържа в себе си добавени сулфити, стабилизатори и захар. Осъвременяването на занаятчийския подход, по който е създадено виното на Исторически парк, води до духовно-научните принципи на селското стопанство и ни позволява да опитаме първокачествен естествен продукт.

Тези вина се различават от предлаганите на пазара по това, че те са част от симбиозата между вкусовете на високачествени сортове грозде и тероар от полите на Сакар планина и не съдържат в себе си добавени сулфити. Сулфитите и стабилизаторите се използват, за да се съхранява и отлежава виното дълги години. Виното на боговете, тъй като е жив продукт, може да се употребява до 2-3 години от момента на създаването. В този период от време то претърпява своите промени и все още е живо. То няма негативни отражения върху тялото ни, защото чист продукт. От „Виното на боговете“ глава не боли. Интересен е фактът, че ефектът на болка в главата и замаяност на следващия ден след консумация на вино се дължи на добавените сулфити и стабилизатори вътре, които са консервирали висококачествените продукти, използвани за направата му. 

Технически факти:
Гроздето е от Южен Сакар – с. Изворово, общ. Харманли.  Брано е ръчно, в касетки при достигане на оптимални физико-химични и органолептични показатели на гроздето. Ферментирало е при температура 14-15 С, с цел запазване на естествените аромати на гроздето. След отделяне на грубата утайка, виното е прехвърлено в друг съд и е задържано върху фините утайки за 6 месеца. По този начин утаените дрождени клетки се разграждат и освобождават вещества, които предпазват виното от окисление и така то не се нуждае от добавка на сулфити. Нашето вино е без сулфити и естествено избистрено и стабилизирано. Виното притежава кехлибарен цвят. На нос доминират нотки на препечен хляб, ядки, ябълка и дюля. Във вкуса се долавят ванилия, сушени вишневи листа и зряла ябълка. Сочно, плътно, добре балансирано и мощно тяло, с дълъг послевкус.

За да се съхраним автентичността на нашето живо виното, то не е подлагано на обработка и е възможна появата на благородна утайка. Добре е да се съхранява на хладно място и да е на тъмно /без пряка слънчева светлина/.

В Исторически парк можете да видите и да участвате в ритуално пиене на вино. Повече прочетете тук.

Произведено за Исторически парк от Вила Линар.