Виното на боговете - Мерло, 750мл.

25,00 лв.
Вино
249

Мерло 375 мл.

„Виното на боговете“ в Исторически парк е единственото по рода си живо вино. Живото вино крие бионамика в себе си и то се развива до момента, в който го вкусим. Към момента в страна няма друг такъв естествен продукт, който не съдържа в себе си добавени сулфити, стабилизатори и захар. Осъвременяването на занаятчийския подход, по който е създадено виното на Исторически парк, води до духовно-научните принципи на селското стопанство и ни позволява да опитаме първокачествен естествен продукт.

Тези вина се различават от предлаганите на пазара по това, че те са част от симбиозата между вкусовете на високачествени сортове грозде и тероар от полите на Сакар планина и не съдържат в себе си добавени сулфити. Сулфитите и стабилизаторите се използват, за да се съхранява и отлежава виното дълги години. Виното на боговете, тъй като е жив продукт, може да се употребява до 2-3 години от момента на създаването. В този период от време то претърпява своите промени и все още е живо. То няма негативни отражения върху тялото ни, защото чист продукт. От „Виното на боговете“ глава не боли. Интересен е фактът, че ефектът на болка в главата и замаяност на следващия ден след консумация на вино се дължи на добавените сулфити и стабилизатори вътре, които са консервирали висококачествените продукти, използвани за направата му. 

Технически факти:
У нас мерлото е разпространен в цялата страна, но главно в Южна България и дава най-добри вина в Хасковска област – около Харманли, Любимец и Свиленград. Тук се намира и най-старият запазен масив в България, а именно 7000 дка мерло, който вече 45-50 години дава отлични резултати.

Виното е с красив наситен, тъмночервен цвят. Носът е зрял с акценти на сушена слива, тъмен шоколад, кожа и карамел. Вкусът е с конфи характер, усеща се и ликьор от вишни. Много плътно, мощно и обемно тяло с отличен дълъг, благороден финал.

Да се консумира при температура 18-20° С.

Най-добрата компания на мерло са средно тежките ястия, от сирената – камембер, гуада, чедър и пармезан, от рибите – сьомга и риба тон, а от основните ястия са подходящи сравнително голямо разнообразие от меса – говеждо, агнешко, телешко и свинско.

За да се съхраним автентичността на нашето живо вино, то не е подлагано на обработка и е възможна появата на благородна утайка. Добре е да се съхранява на хладно място и да е на тъмно /без пряка слънчева светлина/.


В Исторически парк можете да видите и да участвате в ритуално пиене на вино. Повече прочетете тук.


Произведено за Исторически парк от Вила Линар.