Предложения за вас

Посещение в стопанство за отглеждане на истинска храна до Исторически парк

Само на километър от Исторически парк се намират градини, в които можете да видите стари и природосъобразни практики за отглеждане на зеленчуци. Тези методи правят възможно производството на натурални храни без пестициди и химически торове. Ще ви разкрием тайната как поколенията в миналото са имали достъп до истинска храна, която е влияела пряко върху здравословното им състояние и качеството им на живот.

По време на разходката ще ви покажем работещите методи за производство на истинска храна, като например: кошери с пчели, които живеят в оранжериите, за да опрашват растенията; направа на естествени торове; поливане с вода, загрята от слънцето, и много други.

След приключване на обиколката ще ви поканим на дегустация на натурални напитки и храни. Така сами ще усетите разликата спрямо онези, които се предлагат в хранителните магазини и супермаркети. Сервираната храна ще бъде според сезона и производството към момента на посещението. Дегустацията включва: лютеница с мед, зеленчуци, набрани в деня на посещението и сок от бъз с мед, лимон и мента.

В градините се отглеждат: домати, краставици, пипер, зелена салата, спанак, репички, див лук, чесън, магданоз, копър, рукола, босилек и различни подправки.

Редовна цена: 8 лв. / човек

Необходимо време за обиколка и дегустация: около 30-40 минути.