Новини

С тържествена демонстрация Исторически парк отбелязва Деня на храбростта

Петгодишнината от основаването си ще отпразнува на 6.052023 г. Българската школа за старинни войнски изкуства „Величие“ при Исторически парк.

С провеждане на впечатляваща войнска демонстрация на площада пред Тракийския дворец в Исторически парк ще бъде отбелязан Денят на храбростта и почетен свети великомъченик Георги Победоносец.

Гостите на туристическия комплекс са поканени от 12,30 ч. да наблюдават отблизо зрелищни демонстративни сражения, както и да опознаят знакови артефакти.

Пресъздаването на древната бойна култура на българите и нейните ценности, както и представянето им пред широката българска и чужда общественост са основна цел на Българската школа за старинни войнски изкуства „Величие“ .

От създаването на ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК и до днес школата се е превърнала в туптящото сърце на културно-историческия комплекс и негово лице пред България и света.

Освен празничната войнска програма туристическият комплекс предлага на своите гости и посетители възможността да разгледат богата експозиция от картини.

Вдъхновени от темата „Селските въстания по света“, художници от България и чужбина представят своя поглед за борбите и победите на селяните, породени от социалното и икономическото неравенство във времена на политически вълнения, потисничество и несправедливост.

По повод празненствата демонстрацията и изложбата ще бъдат безплатни за всички посетители и гости на комплекса.