Новини

Постановката „Квазар“ ще бъде представена премиерно в Исторически Парк

На 24 септември, трупа „Палячи“ ще разкаже една невероятна „приказка“ пред гостите на Исторически Парк. Посетителите и участниците в турнира по стрелба с лък ще могат да гледат ‘‘Квазар“ от 20:30 часа.

Драматичния сюжет на спектакъла засяга една изключително значима за обществото тема, а именно: ОБЕДИНЕНИЕТО НА СИЛИТЕ.

Действието се развива във време, в което човечеството и извънземните искат да изследват нови територии. Идеята за сюжетната линия на постановката черпи своята муза в най-ярките светлинни обекти във Вселената, които са Квазарите. Те светят с мощността на хиляди галактики и са източник на вдъхновение за едно истински ярко светлинно представление.

Историята ще бъде пресъздадена с помощта на най-модерните светлинни реквизити, вертикални огньове в съчетание с техника за последователна серийна стрелба с огън и съвременна пиротехника.

Подобен сценарий се представя за първи път в Исторически Парк. Спектакълът е част от III Международен Турнир по Стрелба с Традиционен Лък.

Създателите и участниците в „Квазар“ са артисти, дизайнери, компютърни специалисти, хореографи, научни работници, танцьори. Освен уникалния сюжет, екипът е създал специални костюми и реквизити за своето превъплъщение в новата постановка. Всеки ще изиграе минимум две роли.

Трупа Палячи, която е дългогодишен партньор на Исторически Парк е отличена два пъти от Гилдия Атракционни и Сценични изкуства към Съюз на артистите в България за „Изключителен принос в развитието на огнено и светлинно шоу в България. През 2022 година „Палячи“ са и сред лауреатите на престижния национален конкурс Икар. Постановката се осъществява с финансиране от Национален фонд „Култура“.

ОЧАКВАМЕ ВИ!

ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК ОТНОВО Е ДОМАКИН НА ПРЕМИЕРА!

ДА БЪДЕМ ЗАЕДНО ПРИ ОБЕДИНЕНИЕТО НА СИЛИТЕ!