Новини

Исторически Парк ще бъде домакин на соколарски събор

На 28.05.2022г., Исторически парк, ще бъде домакин на първия Соколарски събор, провеждан на негова територия.

Съборът се организира от Български Соколарски Съюз  /https://www.falconry-bg.com/, който има за цел да възобнови хилядолетната традиция на соколарството и да обедини хората, имащи желание да станат част от гилдията  на соколарите в България. 

 В Исторически парк, този дом на българското соколарство, десетки членове на Соколарската Асоциация не само ще споделят помежду си, а и ще демонстрират пред публиката,  древния и уникален начин на партньорство между  Човека и  Господарите на небето.

Всеки гост на  Исторически парк, посетил комплекса, в дните 28 - 29.06.2022г., ще усети неописуемите емоции и страст, които соколарите носят в себе си. Ще се докосне до любовта  към вечните небесни войни - тези непрестанно борещи се за оцеляване, сурови и мълчаливи самотници, които наричаме свои приятели. 

Посетителите ще могат да се запознаят отблизо с различни видове хищни птици, сред които се нареждат както шампиони в соколарски надпревари, така и птици – филмови звезди, участвали в много наши и холивудски филмови и музикални продукции.

Гостите на атракциона ще имат възможност да се снимат с крилатите хищници и да се срещнат с най–бързата птица – соколът скитник.

Членовете на БСС   ще презентират разнообразна екипировка за тренировки и отглеждане, както и с всичко, което ви интересува за соколарството.