Новини

Исторически Парк открива III Международна изложба за историческа живопис «Пазители на Православието»

За трета поредна година Исторически парк организира изложба конкурс за историческа живопис. Тази година темата е „Пазители на Православието“. Картини на художници от 12 държави ще бъдат изложени от 01.05. до 29.05.2022 г. в галерията на парка.

Темата докосва една от най-значимите в общочовешки план, най-личните в индивидуален и най-близките до духа на истинския творец идеи – тази за православното християнство и за истинната вяра в Бог.

Със силата на творческия дух, даден на всеки от нас, майсторите на четката ще имат възможността да осветят в образ и багри онези Човеци - богоподобни наши отци и светии, които през всичките векове от раждането на Спасителя до наши дни, са докоснали и завладявали човешката душа, повеждайки я към божествената Светлина.

В периода от 01.05-29.05.2022 г. многобройните посетители на Исторически Парк ще се срещнат с шедьоври на изкуството, обединени от темата за християнството, преминало през пределите на времето и устояло на тежки изпитания.

Привлечени от непреходността на вечната тема посетители от страната и извън нейните граници ще се насладят на творчество и съвършенство, което възпитава поколения и изгражда ценности.

В програмата на откриването на III Международна изложба за историческа живопис ще бъдат представени демонстрация на бойни умения и средновековни оръжия, майсторски класове и музикални изпълнения.

Освен да разглежда уникалната изложба и да участва в гласуването, всеки посетител има възможност да стане притежател на избрано от него произведение на изкуството.

„Изкуството обединява хората“! Добре дошли на най-голямата изложба от 01 до 29 май 2022 г. в Исторически парк.