Новини

Урок по предприемачество в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ - Козлодуй

Вчера, на 03.11.2021, Матилда Гогова, съвместно с Фондация Въздигане и Исторически парк, в час по предприемачество в 3Б клас на СУ „Св. св. Кирил и Методий"- Козлодуй, с класен ръководител Елка Мирчева, говори заедно с децата за едни смели българи, които заедно създадоха място на свободните хора. На това място на свободните хора децата разбраха, че може да видят съкровищата на България, дворци и че там човек може да срещне българи-предприемачи, милеещи за родината и децата на България.

Матилда е разработила програма, в която веднъж в седмицата учи децата на преприемачество, дава им примери, организира игри, с които да разбират как работят парите, как работи набирането на капитал, как работи финансовата част на света.

Следващата седмица с децата от ЗБ клас ще си говорят за парите и тяхната история. Практичено ще направят личен бюджет и практично ще разиграят как се събира капитал.

Исторически парк не е само културно-исторически атракцион / комплекс. Самият проект се изгражда ежедневно и сам по себе си има чисто физически живот. Идеята за Исторически парк и реализирането му дори само досега е доказателство, че една шепа отдадени, земни и родолюбиви българи могат да създадат нещо, което светът не е виждал никога преди. Силата на хората се крие в обединението и в създаването. И на това искаме да научим идните поколения, че заедно, обединени, с чисти сърца и водени от чиста цел, можем да постигнем ВСИЧКО!