Новини

Исторически парк ще посреща посетители и през зимните месеци

За първи път Исторически парк ще посреща посетители и през зимните месеци.

 На всички, които не се страхуват от студа, обичат традиционните семейни разходки, индивидуалните културни обиколки и не харестват тълпите от туристи, Исторически Парк предлага да се насладят на спокойствие и тишина сред исторически реконструкции и артефакти.

Тук, в атмосфера на хармония с природата, гостите на Исторически Парк могат да преоткрият очарованието на зимния сезон и да се запознаят с българската и балканската история и култура от Праисторията до Късното Средновековие.

 От 15 ноември 2021 г. до  01 март 2022 г. Исторически Парк преминава на зимен режим на работа с намалено работно време и ограничен от метеорологичните условия формат на предоставяните услуги.

Всеки ден от 10.00 до 16.00 часа, посетителите ще могат да се разходят в парковата обстановка и да се докоснат до част от постоянните експозиици.

Временно, в студените месеци, ще се прекрати работата на заведенията за хранене и предлагането на интерактивни занимания.

В петъчните и почивни дни, след предварителна заявка, на разположение ще бъде екскурозовод, който акцентирайки върху най-важните за епохата исторически и любопитни факти ще обогати познанията ви и ще превърне времето прекарано с най-близките в пълноценно и незабравимо.

За всички категории посетители, таксата за входни билети ще бъде намалена, като златните карти ще запазят своите нива на приложение и преференции и през този период на годината.

Възрастни (от 18 години): стандартен билет- 20.00 лв/на човек,  със златна карта- 10.00 лв/човек

Деца (4-18 години): стандартен билет 10.00 лв, със златна карта-5.00 лв.

Семеен билет (двама родители и до 5 деца в семейството): стандартен билет -45.00 лв, със златна карта-25.00 лв

Пенсионери и хора със специални потребности: стандартен билет - 10.00 лв/ на човек, със златна карта-5.00 лв/човек

Входът за най-малките остава свободен.

Исторически Парк приветства всеки гост с добре дошъл!