Новини

,,Посади дърво и остани във вечността". Как премина събитието?

Дърветата са най-дълго живеещите организми на Земята. Те никога не умират от старост. Всеки човек поне веднъж в живота си трябва да засади дръвче, като с този свой жест се погрижи за околната среда и остави следа след себе си.

С тази цел, през месец юли, екипът на Исторически парк организира първото за годината събитие - ,,Посади дърво и остани във вечността”. Изминалата инициатива се проведе в село Неофит Рилски, в близост до град Варна и събра хора от цяла България с желанието заедно да засадим бъдещето! 

В предишното издание, през 2019та, десетки привърженици на Исторически парк останаха във вечността, като засадиха дръвчета по цялата територия на атракциона. Днес те идват, за да покажат своето ,,наследство” на близки и приятели, както и да наблюдават развитието и растежа на своето дръвче. Различното при събитието, организирано от Историчекси парк е, че освен облагородяване на природата, всяко дърво има своята индивидуалност и история, която дава началото си със своето засаждане.
На 24-и юли над 180 дръвчета бяха засадени и над 180 истории бяха споделени и оставени да пропътуват във времето. За всяко дръвче се полага специално изработена табелка, на която собственикът му споделя своя лична история, момент или вдъхновение. Тя може да включва името му, това на семейството му или да бъде като подарък за най-близките хора със специално послание.
Като възможност бяха включени и табелки, носещи послания или името на детето, което семейството тепърва очаква, като това остави още по-паметен момент в живота на всеки един от тях. 

Всеки участник в засаждането на шестте видове дървета: 
1. Acer saccharinum (Сребрист явор)
2. Acer platanoides (Шестил)
3. Acer platanoides ‘Crimson Sentry' (Червенолистен явор)
4. Plantatus orientalis (Източен чинар)
5. Quercus Rubra (Червен дъб)
6. Acer pseudoplatanus (Обикновен явор)
получи специален сертификат за дарение.


,,Посади дърво и остани във вечността” е инициатива за всички, които имат желание да направят нещо положително както за себе си, така и за природата.
С действията си променяме света и оставаме отпечатък, нека заедно вървим в правилната посока, давайки добрия пример! 


Заповядайте на следващото издание на събитието, отново в село Неофит Рилски, на 21-и август от 10:30ч. Сборен пункт - входна крепост Исторически парк.