Новини

Екипът на Исторически парк откри Европейското първенство по хандбал в категория: юноши

В разгара на месец юли, град Варна бе домакин на европейското първенство по плажен хандбал, като посрещна едно от най-грандиозните събития за летния сезон на 2021г.

В състезанието взеха участие над 1200 състезатели, 70 съдии и делегати, и 230 доброволци, което го направи едно от най-мащабните спортни събития, правени някога в морския град. По случай откриването на Европейското първенство за юноши и девойки до 17 години, на 8-и юли, организаторите на българската федерация и спорт, поканиха нашия екип като специални гости и участници в събитието.

Като обект №1 за културно-исторически и образователен туризъм, Исторически парк  представи българската култура, история и традиции на чуждестранните участници и зрители пред малките екрани, които цяла Европа тръпнеше в очакване да види. За да пресъздадем българската история, по възможно най-достоверен, образователен и интересен за публиката начин, за откриването на събитието, екипът ни разказа ключови моменти от историята ни под формата на приказка. Облечени в автентични дрехи, показахме силата на българския дух, като зрителите станаха свидетели на облекла, присъщи за праисторическата епоха, тракийски период и средновековие. 
За второто ни участие, по време на закриващата церемония, направихме демонстрация, пресъздаваща великия завет на хан Кубрат и неговите синове. Показахме колко важно е единството и как то ни помага да устоим на трудностите на живота.

Щастливи сме, че имахме възможността да представим част от историята на България на младите!

С участието си пожелахме успех на всеки един от участниците и вдъхнаме сила и увереност в тяхното представяне. Благодарим на българската федерация и спорт за поканата!