Новини

Чешки журналисти на опознавателен тур по Черноморието

След като от от 16 юни 2021 г. отворихме границите си за свободно пътуване и между Чехия и България, по покана на Министерството на туризма, на посещение в България пристигнаха представители на едни от най-популярните медии с туристическа насоченост в Чехия, включително и снимачен екип от чешката телевизия „TV Nova“.



Опознавателният тур акцентира върху красотата на българското Черноморие, културното наследство и природните дадености на страната ни.

 Като част от опознавателните обиколки, чешките журналисти посетиха и Исторически парк, където се запознаха подробно със целта и историята на проекта. Специализиран екскурзовод ги преведе през създадените до момента епохи, представящи миналото и историята на България, както и бита на българите в отделните периоди. 
Посетителите се запознаха с традиционната българска кухня и виното на боговете, от които останаха силно впечатлени. 



Представителите на медиите споделиха своето възхищение от домакините и организаторите на тура, като не скриха, че са очаровани от възможностите за туризъм в България. От министерството на туризма съобщават, ще се осъществява интегрирана комуникационна кампания на пазар Чехия.



За нас, като исторически атракцион, е чест и удоволствие да представяме историята на България и неините богатства на туристите, като така правим страната и културата си познаваема по цял свят! 

Маршрута, заедно с впечатленията на чешките туристи у нас, вижте тук.