Новини

Четем в прослава на българската азбука „Заветът на хан Кубрат“

В чест на патронния празник на СУ,,Св. Св. Кирил и Методий” гр. Козлодуй, на 20-ти май от 10:00ч ще се проведе събитието - Четем в прослава на българската азбука ,,Заветът на хан Кубрат”.

Училището чества 36 години от основаването си и по този повод, съвместно с ,,Фондация Въздигане”, решихме да предоставим специални подаръци, свързани с българската история на учениците и учителите. 


Всеки третокласник от СУ ,,Св. Св. Кирил и Методий” гр. Козлодуй ще получи комикс ,,Заветът на хан Кубрат”, подарък от Фондация Въздигане. Исторически парк от своя страна, в знак на признателност и уважение към дългогодишната работа на учителите, взе решението да дари 3 картини от изложбата ,,Българската азбука”, представящи периода от създаването на българската азбука до края на XV - ти век. С този жест искаме да покажем на децата колко важно е да познават собствената си история и култура и колко ценна е тя за нас като духовни хора. Желаем на учениците СУ„Св. св. Кирил и Методий“ гр. Козлодуй успешно завършване на учебната 2021 година. Нека носят много поводи за гордост на училището си и покажат себе си като способни, даровити и целеустремени млади хора.

Съветът ни към вас е: Винаги помнете кои сте и познавайте своята история!