Новини

Състезание по стрелба с полуавтоматични карабини Сайга

В началото нямаш опит, изпитваш интерес и любопитство към новото начинание, но си решен да постигнеш по-добри резултати.

Факторите, играещи важна роля в развитието на индивидуалната за всеки стрелба са:

1. Инструктор.

Както при всяко ново начало, така и тук е важно да имаме човек до себе си, професионалист в сферата, който може да ни насочи за правилното изпълнение при стрелбата. Да ни представи вида огнестрелно оръжие, да ни обясни неговите компоненти. Да ни разкаже повече за предназначението и конструкцията му, да ни покаже как се захваща оръжието, къде трябва да стоят пръстите на ръцете и как се борави с пълнителя.

2. Стойка на тялото.

Тя играе важна роля, както в зареждането на самото оръжие, така и по време на изстрела. Ако не използваме тялото си правилно по време на стрелба, може да нараним себе си или околните.

3. Овладяване на дишането.

Учестеното дишане и притеснението няма да помогнат. За правилно изпълнение спрете да дишате за момент, съсредоточете се и стреляйте!

Стрелбата като преживяване носи адреналин и силна емоция, които е важно да съумеем да контролираме по време на натискането на спусъка, за да уцелим желаната мишена.

На 7-ми февруари в близост до Исторически парк се проведе състезание с полуавтоматични карабини „Сайга”, които създават усещането за огнева мощ и многозарядност. Мишената беше поставена на разстояние от 150 метра и с малки размери за допълнително предизвикателство по време на процеса.

В състезанието се включиха 25-ма души на различни възрасти, 6-момичета и 19-момчета. Всеки един от тях разполагаше с 15 патрона 5, от които пробни и 10 влизащи в броенето на точки.


Ето какво ни споделиха някои от участниците в състезанието:

,,С риск да прозвуча егоистично ще споделя това, което мен най-много ме впечатли. Когато за втори път, откакто провеждаме стрелбата стреляхме бях доста разочарована, че на една от пушките, която тормозеше всички аз държах рекорда. Направих 8/10 точки и вътрешно ме мъчеше, че не постигнах пълен резултат. Интересното при сегашната стрелба беше, че постигнах резултат 10/10 и разбрах, че съм стреляла със същото оръжие чак в края на състезанието. Ако го бях разбрала по-рано, вероятно щях да се притесня и резултатът нямаше да бъде толкова добър.” - Анка Христова

,,За първи път участвах в такъв тип състезание. За мен беше изцяло ново преживяване и съм доволен от резултата. Виждам голям смисъл да се развиваме, всички ние хората в подобно начинание. Надявам се на следващите подобни състезания да бъда победител.” - Иван Стоев

,,Сравнително доволен съм от резултата. На предварителните изстрели мисля, че улучих 4 от 5, а на състезанието 5 от 10. Можеше и много по-добре. В сравнение с предишното състезание, където почти нищо не улучих, смея да кажа, че този път със сигурност съм по-доволен от себе си.” - Аргир Аргиров


Ако и вие желаете да се включите към обученията по стрелба и да изпитате истински адреналин!


Свържете се с нас на: