Новини

Годишни награди в туризма 2020

За пета поредна година Министерството на туризма отличи представителите на бизнеса, общини и медии в Годишните награди в туризма 2020. Кандидатите се състезаваха в 11 категории, от които 4 професионални, 5 художествени и 1 специално предназначена за българските общини. За голямата награда „Изборът на българите“ се съревноваваха всички туристически обекти, включени в „100-те национални туристически обекта“ и „50-те малко познати места“. Близо 33 хиляди гласа бяха подадени по време на онлайн вота, който определи носителите в надпреварата. 

Исторически парк е троен победител в Годишни награди в туризма 2020. Паркът беше отличен от потребителите в две от професионалните категории - „Туристическа атракция/обект“ и „Иновация“, както и в специалната награда "Изборът на бълграрите" за втора поредна година.

Победителите в Годишните награди в туризма 2020 получиха статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазена марка на конкурса - българската роза, изработена от Димитър Германов специално за церемонията.

Екипът на Исторически парк благодари на всички гласували за признанието. През сезон 2020, паркът посрещна хиляди посетители от близо и далеч благодарение на своите големи открити площи и възможността да се спазват всички препоръчителни мерки срещу разпространението на вируса на COVID-19. Гостите ни успяха да съберат слънчева енегрия, да опитат традиционна храна, приготвена от натурални български продукти с много любов, да се откъснат от напрегнатото ежедневие и да се потопят в магията на славното минало. В контекст на пандемия проведохме редица събития, които съживиха българския дух сред малки и големи: Международна картинна изложба-конкурс „Историческа живопис“, Авто изложба-конкурс за брандирани с български символи автомобили „Ние сме България“, Първата годишнина от откриването на Исторически парк, исторически вечерни спектакли „Заветът на кан Кубрат“ и „Тракийският царски пир“, ролева игра "Новият кан", лични събития като сватби, юбилеи, тийм билдинг активности и други.

През 2021 година ще ви посрещнем с много новости.

Подготвяме пъстър събитиен календар, както и голямото откриване на зона „Второ Българско Царство“. Следете фейсбук страницата и сайта на Исторически парк. 

Отваряме врати за посетители отново през март.


Пазете тялото и духа си здрави! 

Екипът на Исторически парк