Новини

Българският дух е големият победител в "Авто изложба"

Собственици на превозни средства от цялата страна, сред които леки автомобили, мотори, камиони и дори бъги, взеха участие в конкурса. Надпреварата бе за най-добре брандирано превозно средство с елементи на български символи, знамена, мотиви, картини на историческа тематика и цитати. Целта на тези превозни средства е, когато ги срещнем, те да допринасят за повишаване на българското ни самосъзнание и да ни напомнят, че сме наследници на велик народ.

Публиката избра своите фаворити, като най-много гласове получиха камионите на Крум Дончев и Владислав Ангелов, които взеха участие с два от петте си брандирани с България камиони. Дизайнът на единия от тях бе с кан Крум, а на другия с кан Аспарух. 

На второ място посетителите определиха автомобила „Заветът на Кубрат: заедно можем всичко“, собственост на Румен Янков.

А „Балканският лъв“, собственост на Вася Михайлова стана автомобила на трето място.

През 3-те дни на събитието, за да се насладят на превозните средства, пристигаха посетители от цяла България, които гласуваха за своите фаворити. Получилите най-много гласове на 1-во, 2-ро и 3-то място спечелиха и парични награди в размер, както следва - 5 000 хиляди, 2 000 и 1 000 лева.

Авто изложба-конкурс „Ние сме България“ пробуди интереса и на много от посетителите да брандират с България и своите превозни средства, които ще могат да вземат участие в събитието догодина.

Посетителите не са гласували според марката на превозното средство, а според изображенията, които най-много са им допаднали. Някои от тях дори споделят: „Не очаквахме да видим толкова много и различни превозни средства. Дори старият ти автомобил, изрисуван с България, става като нов“.

По време на втория ден от събитието за реклама на България на колела, от Исторически парк честваха и 1-вата година от своето откриване.

Източници:
https://topnovini.bg/novini/862825-balgarskiyat-duh-e-golemiyat-pobeditel-v-avto-izlojba
https://www.bnr.bg/varna/post/101297731?fbclid=IwAR3RdtTB6sNot2f9Bl_ypVNmLmo7Io0rn8s_kuMInbdbRmXOUtbNvzg9u0s
http://www.tuning.bg/bylgarskiqt-duh-e-golemiq-pobeditel
https://trud.bg/българският-дух-е-големият-победител-в-авто-изложба-снимки/