Новини

“Исторически парк” чества първата година от своето откриване!

Тържествената вечер откри Ивелин Михайлов с думите: "Няма не възможни неща. Ние го доказваме всеки ден, час и минута. Преди 3 години беше направена първата копка и сега за мен “Исторически парк" е едно от най-хубавите места в България сътворено от човешка ръка!"

За празничната вечер, освен традиционни за предците ни гозби и специално бутилирано вино за Исторически парк,организаторите бяха подготвили и тематична програма, която стартира с авторските изпълнения на етно певицата Любомира Павлова.

В програмата бе включена и демонстрация с хищна птица, а опитомявянето и използването им за лов е древно изкуство, което датира повече от 12 хиляди години. Бе представена и дълго чаканата премиера на исторически спектакъл, чиято история представя по интересен и интригуващ начин „Завета на кан Кубрат“.

За зрелищния финал на вечерта се погрижиха от „Палячи“ със своя огнен и светлинен спектакъл, които представляват невероятна техника и майсторско жонглиране, динамични бойни схватки под звуците на тематична музика и впечатляваща хореография.


Източник: https://topnovini.bg/novini/862825-balgarskiyat-duh-e-golemiyat-pobeditel-v-avto-izlojba