Новини

ОТПЕЧАТЪК ВЪВ ВРЕМЕТО - ИЗЛОЖБА ИСТОРИЧЕСКА ЖИВОПИС

Благодарение на дългогодишни целенасочени усилия, „Исторически парк“ АД и „Трежър“ ООД допринасят в днешно време за създаването на богато материално и културно наследство.

Неоспорим е фактът, че художественият фонд към Исторически парк в момента притежава над 300 стойностни картини, графики, скулптури и пластики.

Само месец преди 5-годишнината от откриването си, точно на 24 май, Исторически парк, представляващ сам по себе си произведение на изкуството, излага оригинали от фонда си.

За да покажем тези шедьоври на изкуството, неслучайно избираме месец май – месеца на културата, дълбоко свързан с българското историческо и културно наследство.

Разположена в елегантно художествено пространство, експозицията от исторически картини ще отведе публиката до някои от най-ценните произведения на изкуството, съживили в цветове и форми великото минало на България.

Живописните платна, като врати към миналото, ще ни предложат възможността да надникнем отвъд зримото. Там, където човешките представи са подложени на изпитание, виртуозите на четката с дълбока прозорливост ни разкриват онова, което е устояло във времето.

В брилянтно балансираната експозиция ще бъдат изложени произведения на автори от ранга на класиците в изкуството като Мирослав Йотов, Васил Горанов, Веселин Чакъров, Румен Иванов, Божидар Чантарски, Боян Янев и много други, оставили своя отпечатък върху многоформатни платна.

Сложен и трудоемък, процесът по създаване на произведения на изкуството е основан на задълбочено проучване на тематиката и сюжетите. За автентичното представяне на историческите събития и образи своя принос дават учени и специалисти, които работят в синхрон с авторите в различни направления.

Благодарение на такива инициативи можем да издигнем българската култура до световни висоти, да опознаем по-добре себе си и да възвърнем себеуважението си като народ, извършил велики дела и дал огромен принос на света.

Заповядайте в Исторически парк – мястото, където загърбваме ежедневните проблеми и се вглеждаме в дълбините на собствената си душевност!