Новини

Заслужени награди за безспорни постижения

Тази година отново община Ветрино спечели най-много награди в най-значимия туристически конкурс, който се организира от Министерството на туризма.

Миналата година наградата за община на годината беше спечелена от община Ветрино, а през тази село Неофит Рилски стана туристическа дестинация №1 на България. Нещо, което изглеждаше немислимо преди 5 години, вече е факт благодарение на безспирните усилия, които се полагат от хората и фирмите около Исторически парк.

За кратко време селото беше превърнато в архитектурен шедьовър, който впечатлява всеки посетител, без значение дали е българин или чужденец. Община Ветрино стана фактор в историческия и културния туризъм на Балканския полуостров и Годишните туристически награди затвърждават този факт.

Най-хубавото е, че не само чрез село Неофит Рилски се прослави нашата община, а и чрез прекрасния туристически комплекс „Ханът“, който се превърна в културно средище за хората, които го посещават, и жителите на селото.

Прекрасната средновековна сграда стана място, което създава незабравими спомени и е любимо на хиляди посетители.

И не на последно място – награда взе и юртовият лагер „Наедно“, който спечели в категория „Иновации“. Този иновативен къмпинг помага на гостите да се докоснат до природата и в същото време да не се лишават от удобствата, на които са свикнали съвременните хора. Едно вдъхновяващо място за възрастни и деца, което с основание стана победител в тази категория. Интересен факт е, че победите са с огромна преднина, което е показателно за прекрасната обратна връзка, която дават потребителите на тези обекти.

Самото награждаване се случи на пищна церемония, която се състоя в хотел „София Балкан палас“. Събитие се проведе под патронажа на министър-председателя Николай Денков, а главно действащо лице на церемонията бе министърът на туризма Зарица Динкова, която връчи една от наградите. Награда получи Гагик Аракелян, който изгради комплекс „Ханът“, кметът на село Неофит Рилски Петър Николов грабна съответно наградата за туристическа дестинация, а за юртовия лагер наградата беше връчена на Цанко Колев.

Приятно впечатление на събитието ни направи, че всички познаваха община Ветрино и нейните представители и се отнесоха с голямо уважение към тях. Да станеш популярен в туристическия и културния бранш, е изключителен успех, който може да се постигне или с отлични резултати, или с приближеност на властта. Тези, които са запознати с историята на създаването на община Ветрино като модерна туристическа община, знаят, че второто е изключено, защото хората, които работят по тези проекти, винаги са имали склонност да казват истината и съответно да я отстояват, което никога не се е харесвало на сегашната власт. Това показва, че усилията, които са вложени, са огромни и единственото, което е повече от тях, е постоянството. Хората, които стоят зад този успех, всяка година доказват, че България е страната на неограничените възможности и заедно можем да я изградим такава, каквато е в мечтите ни. Вижда се, че можем да изградим големи неща и че поставянето и следването на правилното начало привлича съмишленици, които наслагват върху вече изграденото. Исторически парк беше започнат от нищото и въпреки медийната и властовата кампания срещу него, въпреки първоначалното недоверие на хората, той успя да се изгради по начина, по който беше заявено, че ще се изгради. Това от своя страна вдъхнови други хора, които решиха да правят бизнес на това място, и виждаме как година след година общината се променя и привлича най-добрите българи от страната и чужбина. Техните системни усилия дават резултат и вече 5-а година доказват, че обикновените хора имат повече власт и възможности, отколкото сме предполагали. Това чудо в българския икономически живот ни показва правилната посока и подтиква към действие все повече хора. Искрено вярваме, че 2024 г. ще бъде много по-добра от 2023-та и ще видим още много чудеса, които се случват не само в нашата община, а и в съседните. Вече видяхме, че и крепостта „Овеч“ спечели голямата награда в тазгодишното издание на Годишните туристически награди на Министерството на туризма, в което безспорно голяма заслуга има именно община Ветрино, защото всичко случващо се тук се отразява и на съседите. Поговорката, че когато идва прилив, той повдига всички лодки, я виждаме в действие. Борбата за подобряване на община Ветрино е борба за цяла България и ефектът от това съвременно българско чудо е налице.

Пожелаваме на хората, които вършат чудеса, да продължават да го правят и да радват всички честни българи по света. Желаем им успехи и през следващата година и с трепет ще следим за всички новости!