Новини

България накратко през погледа на Нели Хуанг

България накратко през погледа на Нели Хуанг

Както вече стана дума, холандската блогърка Нели Хуанг беше наш гост в Исторически парк в дните 1-5 август. През това време й показахме няколко знакови места за страната ни и по-долу ви представям нейните впечатления накратко.

Отпътуваме за България – това е второто ми посещение в тази страна. Първият път прекарах чудесно и сега се надявам да изследвам и преживея повече. На дъщеря ми Калея това е държава №41! Този път ще бъдем настанени в новия Исторически парк в село Неофит Рилски, който отвори в края на юни. Очаквам да науча повече за историята на Варна и областта.

Нашата първа спирка в исторически насочиното ни пътуване през България е Велико Търново. Този очарователен град някога е бил столицата на Второто Българско царство. Сега представлява красива смесица от покрити с камъни улици и каменни къщи. На върха на всичко това се извисява крепостта Царевец, който е бил царски дворец преди стотици години. Брей! Вижте изгледа от крепостта!

Нашето пътуване до България беше новооткрият Исторически парк в село Неофит Рилски. Все още е на първи стадий от развитието си (ще бъде напълно завършен през 2023 г.), но съм много впечатлена от от това, което е направено досега. Лично аз много харесвам интерактивните елементи, където посетителите научават всичко от неолитната епоха до тракийската цивилизация чрез различни изпълнители и представления.