Общи условия

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ В ФЕСТИВАЛ НА ТРАДИЦИОННИТЕ ХРАНИ "ОБЕДИНЕНИ БЪЛГАРИ"

26-27 август 2023 г.

«Исторически парк», с. Неофит Рилски, България.

1. ОБЩИ УСЛОВИЯ

1.1. Фестивалът е насочен да съхрани, популяризира кулинарното наследство и да представи традиционните храни на различни етнически групи. Да срещнем и преоткрием изчезващи вече ястия и такива които не познаваме. Ще си припомним забравени вкусове, защото и вкусът има памет. Ще потърсим правилния и интригуващ път, по които добрата храна да стане разпознаваема за младите хора и децата

1.2. Във Фестивала са поканени професионални готвачи, музикални състави и занаятци от България и други страни.

1.3. Участието на професионални готвачи, музикални състави и занаятци във Фестивала е безплатно.

1.4. Заявки за участие във Фестивала се приемат до 20 юли 2023 г. и подлежат на регистрация в деня на подаването им. От момента на регистриране на заявлението кандидатът придобива статут на участник. Участниците подават заявка до организационния комитет на имейл event@ipark.bg.

1.5. Участниците трябва да се представят в униформа на готвач: сако, панталон / пола (черен или друг цвят, еднакъв за целия екип), престилка, шапки). Участниците трябва да притежават валидни медицински книжки.

2. ОБОРУДВАНЕ НА РАБОТНИТЕ МЕСТА

2.1. Оборудването на работното място включва:

електричество;

вода;

шатра;

маси и пейки;

хладилник;

газов котлон.

2.2. Участниците сами осигуряват необходимото допълнително оборудване, инвентар за работа, съдове и други атрибути.

2.3. Съдовете трябва да отговарят на настоящите стандарти за безопасност на храните. Организаторите не носят отговорност за загуба на инвентар, съдове и други принадлежности, донесени от участниците.

2.4. Забранява се изнасяне на оборудване и инвентар, осигурено от Организатора, извън зоната на фестивала. Участниците носят отговорност за липсващото или повредено оборудване и инвентар.

3. ИЗИСКВАНИЯ КЪМ РАБОТНИТЕ МЕСТА И ХРАНИТЕЛНИТЕ ПРОДУКТИ

3.1. По време на фестивала участниците трябва да спазват санитарно-хигиенните правила.

3.2. Участниците използват свои собствени професионални инструменти за да демонстрират ястия.

3.3. За участие във фестивала организаторите си осигуряват продуктите.

3.4. Участниците трябва стриктно да спазват основните санитарни правила:

- храната трябва да се съхранява при температура не по-висока от +4°C в покрити тави или покрити контейнери;

- ястията е трябва да се държат при 65°C повече от два (2) часа;

- по време на транспортиране и съхранение храната трябва да бъде покрита с чиста пластмаса или запечатан капак; забранено е съхраняването на сурови храни заедно с готвени;

- участниците не трябва да докосват готова за консумация храна с голи ръце, за това се използват щипки, клечки, пинсети или ръкавици.

4. ДРУГО

4.1. Разходите за настаняване, трансфери и изхранване са за сметка на организаторите.

4.2. В рамките на фестивала могат да участват занаятчии и музикални състави които да представят своите произведения чрез предварително информиране на организаторите.