Общи условия

МЕЖДУНАРОДНО СЪСТЕЗАНИЕ СЪС СОКОЛИ . НЕБЕСНИ БОЙЦИ .


Общи условия

От 11 и 12 март т.г. ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК ще бъде домакин на Първия международен турнир със соколи ,,НЕБЕСНИ ЛОВЦИ‘‘ /SKY FIGHTERS/, организиран от ,,Българска школа за старинни войнски изкуства – ВЕЛИЧИЕ‘‘ и провеждан под егидата на Българския соколарски съюз‘‘ /БСС/.

Участие в състезанието

Участие в състезанието може да вземе всяко лице /сдружение/ практикуващо изкуството за обучение на хищни птици – соколарство/, което е подало заявка за участие във Фестивала и е получило потвърждение от организаторите на същия.

Заявка за участие, както и справки по различни организационни въпроси, може да направите на ел. поща ralitsa.petrova@ipark.bg и на тел. 0884618648. Организаторите на Фестивала имат правото да отказват участие в същия, без допълнително обяснение на причините за това.

При необходимост от отговор на въпроси, на които не можем да отговорим, с вас ще се свържи координаторът на събитието.

Финансиране на състезанието

Разходите свързани с подготовката, провеждането на фестивала и наградните фондове, се осигуряват от ,,Исторически парк‘‘АД. Участниците в състезанието получват своите награди, само ако са преминали предварителна регистрация при пристигането си в Исторически парк,,‘‘ и са записани за участие във състезателните дисциплини в установеното за това време.

Разходите за транспорт и настаняване на участниците, както и таксите участие изброени по-долу, се поемат от самите участници:

• Дисциплина ,,волиерен фазан‘‘ - 40лв;

• Дисциплина ,,гълъб‘‘ - 20лв;

• Дисциплина ,,drag lure‘‘ - 20лв

• Дисциплина ,,екстериор куче‘‘ - 20лв;

• Дисциплина ,,екстериор сокол‘‘ - 20лв..

Настаняване на участници и зрители

Участници и зрители на състезанието, могат да бъдат настанени за нощуване в юртено селище ,,Наедно‘‘, разположено в с.Н.Рилски, в непосредствена близост до мястото за провеждане на състезанието и самия ,,Исторически парк‘‘. Местата за нощувка се предлагат при следните условия:

• Нощувка в юртено селище -40лв на легло; 

https://www.ipark.bg/bg-BG/Events/Details/96/nastanyavane-v-jurteno-selishte

• Пакет нощувка и храна  за два дена - 160 лв на човек

Участниците могат да организират своето нощуване и самостоятелно, на избрано от тях място.

Настаняването в базата за нощуване започва от 12:00ч., в деня предхождащ откриването на състезанието и приключва в 8:00ч. сутринта в деня на откриването му.

Всички участници трябва да преминат регистрация на място, от 09.00ч. до 10:00ч. в деня на откриването на състезанието. За целта всички участници трябва да имат лични документи.

Фото и видео оператори, репортери, журналисти и др. желаещи да снимат по време на събитието, преминават регистрация и акредитация пред организаторите на същото.

Програма на Състезанието

Състезанието със соколи ,,Небесни бойци‘‘ /Sky Fighters/ се открива тържествено в 10:00ч. на 11.03.2023г.

Първият състезателен ден ще включва демонстриране обучението на хищни птици и соколарски кучета на терен. Посетителите на Исторически парк желаещи да наблюдават събитието, ще могат да се възползват от най-новата ни и вълнуваща атракция ,,Джип сафари & Соколарско шоу‘‘ /Jeep safari & Falconry show/ - иновативен туристически проект, отговарящ на повишеното търсене в областта на приключенския туризъм, който съчетава в себе си богатството на една древна културна форма, с модерния свят на сценичните шоу-спектакли, високите скорости и приключенския дух. Цената на предлаганата атракция може да научите на тел. на Исторически парк 0884618648 или на касите на същия при посещение на място.

Вторият състезателен ден /12.03.2023г./, ще се проведе във Фестивална зона на Исторически парк. Той ще включва екстериорни конкурси за хищни птици и соколарско куче, демонстрации на въздушна акробатика и още вълнуващи състезателни дисциплини.

Награждаване на участниците ще се състои от 17.00ч. в края на втория състезателен ден /12.03.2023г./ Отличените в състезанието ,,Небесни бойци‘‘ ще бъдат наградени с парични и предметни награди, псогурени от организатора и домакин на събитието ,,Исторически парк‘‘ АД.


Спонсори на събитието  са Ayama Segutel и Versele-Laga

AYAMA-Segutel  предлага най-добрите продукти в съчетание с  най-модерната технология в системите за радиолокация на животни, хора и други.

VERSELE-LAGA международен производител на качествени продукти за хранене и грижа за домашните любимци и селскостопански животни.

Партньори на събитието са Български соколарски съюз и Asociația Accipiter Romania.

Български соколарски съюз има за цел да възобнови хилядолетната традиция на соколарството и да обедини хората имащи интерес и желание да станат част от гилдията на соколарите в България.

 Asociația Accipiter Romania Асоциация за соколарство и защита на хищните птици