Енциклопедия 8 продукта

Покажи на страница по

Цар Ивайло

Този човек, като се грижел за свинете, за себе си и не помислял.Той не се грижел нито за храна ,нито за дрехи, а се хранел с един само хляб и диви плодове, изобщо живеел скромно и бедно.

30,00 лв.

Великите царе на Тракия

Пристъпете в дните на славното минало, когато мъдрите и неустрашими тракийски владетелина аа карали светът да се прекланя пред тяханата сила и познание.

30,00 лв.

ОВЕЧ: ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА ОРЕЛА

Кой е символът на Овеч? Какво е значението на твърдината за отбраната на Аспарухова България? Какви съоръжения е притежавала крепостта? Кои са били Негавонаис и Корсис? Какви ритуали са изпълнявали монасите-отшелници, живяли в скалния манастир? Кой е цар Ивайл и как се разраства неговият бунт? Какво се е случило през 1388 г. и прец месец ноември 1444 г.? Какви следи са останали от нашите предци, населявали района на Овеч?

20,00 лв.

Биляр - Есента на 1236 година

Настоящият разказ е за последните трагични дни на цветущия някога културен и търговски център от онази отминала епоха. Книгата е предназначена за широк кръг от читатели, интересуващи се от историята на Велика стара България, на Татарстан и на Русия.

25,00 лв.

Цар Калоян

Цар Калоян е един от емблематичните владетели от периода на Второто българско царство. Обичан от народа си, вселяващ страх у враговете, цар Калоян е владетел, който посвещава живота си в името на най-святото – българската държава!

30,00 лв.

Спартак - Безсмъртие и величие

Спартак - тракиецът от племето меди е най-великия герой на Античността. Той е пример за всички потиснати и страдащи, че могат да постигнат желаната свобода с упорита борба и силна вяра.

30,00 лв.

Светът на траките

Това са траките - народ древен, обвит с покрова на многобройните легенди. Пристъпете в оживелия свят на нашите далечни предци!

30,00 лв.

Кан Тервел - Битката за Христовия свят

Един от най-ярките, придобили световна известност, български владетели от Ранното средновековие, е кан Тервел. Спечелил си славата на умел държавник, стратег, воин и политик, той утвърждава позициите на младата Дунавска България в тогавашния свят.

30,00 лв.
  • 1