Скулптура на цар Телеф

599,00 лв.
Български владетели
14

Цар Телеф е живял по нашите земи във времената на прочутата битка за Троя. Син на Авга и Херкулес, Телеф бил скрит от майка си в гората, поради страха й да не бъде намерен и погубен от баща й. Върху щита на Телеф има изображение на сърна, тъй като според легендата в гората той е бил намерен и отгледан от сърна. По-късно, открит от пастири, невръстният Телеф попада в дома на тогавашния бездетен мизийски цар, който го прави свой наследник.
За силата и смелостта на този тракийски воин се споменава и в легендата за срещата му с Ахил и Терсандър, които достигат до земите ни по вода,
отправили се към Троянската война. Тук те влизат в битка с цар Телеф, който е родственик на троянския цар Приам. В боя Телеф убива Терсандър, но бива ранен от славния Ахил. Въпреки това Телеф успява да отблъсне войските и на двамата воини, но нанесената от Ахил рана така и не заздравява.
За да намери лек за незарастващата рана Телеф отива при оракул, който му заявява: ”Този, който те е ранил, само той може да те излекува“.

Създайте легенда за добро партньорство като поднесете този цар на Ваш приятел, клиент или близък. Бъдете оригинален в избора и поднасянето на персонален подарък.

---

Авторска месингова скулптура с тегло около 3 кг
Дървен постамент с месингова табела с надпис
Височина ~ 30 см
Луксозна дървена кутия в цвят венге с размери: 32 х 16 х 14 см
Сертификат под формата на свитък