Новини

Средновековен събор „Ново Начало“ събира любители на историята и традициите в Исторически парк

Петото издание на Международен средновековен събор „Ново Начало“ събира отново любители на историята и традициите в Исторически парк.

 За пета поредна година Исторически парк ще бъде домакин на Международен средновековен събор “Ново Начало“.

Историческият комплекс, който от няколко години насам  се е превърнал в място за дългоочаквани срещи на ентусиасти и професионалисти, отново предоставя сцена за изява на сдружения за автентична историческа реконструкция. В рамките на два цели дни, 22 и 23 юни, свободни възстановчици, майстори занаятчии, музиканти и творци ще потопят себе си и гостите на комплекса в автентичната атмосфера на средните векове.

Съборът, станал вече традиция, предлага колкото разнообразна, толкова и вълнуваща програма. Отличавайки се със своето многообразие, програмата тази година ще надмине всички очаквания.

Централно място във фестивалната програма заемат зрелищните демонстрации на епични битки, разигравани на живо пред погледа на публиката.

Тежко въоръжени,  смелите войни облечени в желязна броня, ще се изправят един срещу друг в реалистични сблъсъци, разкривайки не само физическата си издръжливост и бойни умения, но и ще предадат реалистично духа на средновековните сражения.

Мащабни и демонстративни, реконструкторските дуели по историческа фехтовка ще поставят на истинско изпитание не само средновековното въоръжение, но и качеството на защитно оборудване.

Изпълнена с динамика и автентичност, историческата фехтовка с железни мечове и брадви ще стои в основата на внимателно подготвени и изпълнени с точност движения, осигуряващи максимална реалистичност и безопасност за участниците. Тези свирепи битки и масови сблъсъци под открито небе гарантирано ще оставят трайно въздействие върху присъстващите.

Особено внимание ще бъде отделено на обучението на подрастващите в умения като фехтовка, стрелба с лък и конна езда. Тези занимания не само забавляват младите посетители, но и ги вдъхновява да научат повече за историята и традициите на България.


Историята е жива! Споделете я с нас!