Събития

Фестивал на билките „Чиста природа, богатство от билки“

Исторически парк, с. Неофит Рилски, общ. Ветрино, България

Заповядайте на фестивала на билките!


„Чиста природа, богатство от билки“


На 16-17 юли 2022 г. Исторически парк и Розариумът Ви канят на двудневен фестивал, посветен на билките - „Чиста природа, богатство от билки“. Танци, ритуали за здраве и плодородие, интересни гости, илачи по стари рецепти, ястия с билки, хляб с квас са само малка част от програмата, която сме подготвили.

Тайнството за лечебната мощ на билките по българските земи се предава от векове наред от поколение на поколение. Нашата цел е да го разпространим все повече, както и да си припомним за отговорността ни относно грижата за опазването на това богатство. Ние сме завладени от идеята да можем да живеем сред по-чиста природа, богата на растителност и полезни билки. Най-ценният урок как да стане това ни дава самата природата – в нея няма отпадък, в нея всяко нещо служи за захранване на друго и за възобновяване.


Ето какво още Ви очаква по време на фестивала:

Знахари, билкари, лечители, производители от цялата страна ще приготвят пред посетителите мехлеми, тинктури, извлеци, натурални билкови сапуни, репеленти. Гостите на фестивала ще могат да се разхладят с интересни напитки и да вкусят ястия, които ще ги пренесат в тайнствения свят на омайните билки.

През двата фестивални дни, водещите ще дават думата на участниците, за да представят пред посетителите своите изпитани рецепти, интересни истории и уникални продукти. Всички те ще споделят своя опит, знания и умения.

Посетителите ще се запознаят с народни ритуали и илачи по стари рецепти, а съобразителността им, ще бъде провокирана в опознавателни игри за разпознаване на билки.

По време на фестивала ще бъдат изложени и ще могат да се закупят билки, билкова козметика, мехлеми, етерични масла, красиви сувенири и бижута, направени от билки и цветя, здравословни храни.

Всички посетители ще имат възможността да усетят магията на ароматерапията и етеричните масла, и ще се насладят на благотворното им въздействие върху тялото, ума и душата.


Желаещите да се включат като участници /знахари, билкари, производители/, могат да го направят чрез бутона за регистрация най-отдолу. За посетителите на Исторически парк на 16 и 17 юли получават достъп до събитието като подарък към посещението си!


Защо да участвате?

  • Ще обменим идеи и знания за билките, и ще вдъхновим хората да водят по-здравословен начин на живот, в единство с природата.
  • Вашите продукти ще бъдат изложени във най-големия Исторически парк в света
  • Всеки участник ще има възможността да представи своите изпитани рецепти, интересни истории, продукти, както и да сподели своя опит, знания и умения през двата фестивални дни.
  • Възможност за изграждане на бъдещи търговски отношения с Исторически парк, Розариумът и др. търговски фирми, които ви припознаят.
  • В края на фестивала ще получите и професионално рекламно видео, което ще се заснеме от нашият екип с дрон и висококачествена техника, с което ще се разпространят вашите продукти в 4 Facebook страници (общо над 100 000 последователи). Примерно видео: https://youtu.be/ub2mPd1DnZM
  • Вашите продукти/услуги ще достигнат до голям брой туристи, които ще посетят събитието през тези дни.


УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ:

*Препоръчително облекло – Народна носия

* Такса участие с площ 3х3:

- за 1 ден – 120 лв

- за 2 дни – 220 лв

* Допълнително при нужда можем да осигурим:

Шатра 3х3:

за 1 ден – 120 лв

за 2 дни – 210 лв

Бирен комплект (маса с 2 пейки)

за 1 ден – 25 лв

за 2 дни – 40 лв

Пакетна цена (такса, шатра и един бирен комплект):

за 1 ден – 250 лв

за 2 дни – 450 лв


Споделена нощувка в българска юрта:

За 1 нощувка - 30 лв. /при максимална заетост на юрта/


КАК ДА СЕ ЗАПИШЕМ ЗА УЧАСТИЕ:

Бутона за регистрация по-долу.


КРАЕН СРОК ЗА ЗАПИСВАНЕ ЗА УЧАСТИЕ: 01 юли 2022 г.


Кога:
16.07.2022 от 10:00 до 21:00ч. и

17.07.2022 от 10 до 18:00 ч.

Къде:
Исторически парк, с.Неофит Рилски


За въпроси и съдействие

Цветомир Цонев +359884744118

Цветелина Петкова +359888866441