Събития

Изложба-конкурс "Историческа живопис" [ОБНОВЕНО]

Исторически парк
Историческа живопис

Настоящата световна и национална ситуация с коронавируса ни принуждава да отменим събитието. Работим по вариант как то да стартира виртуално, а завършека му да бъде реален и на място в Исторически парк. Целта е да можем да създадем настроение върху нашите добросъвестно изолирали се братя и сестри.


Относно самото гласуване за картините, ще разработим вариант, при който да се случва. Скоро ще публикуваме допълнителна информация. 


С цел подпомагане на българските живописци, които рисуват исторически картини от античната и средновековната ни история, "Исторически парк" обявява конкурс за най-любима картина на тази тематика.


Условия за участие:

1. В конкурса могат да участват само творби, които са създадени от днес до датата на конкурса и предоставени най-късно до 17.04.2020г в Исторически парк. 

2. Картината да бъде рамкирана.

3. Картината да бъде подписана от автора.

4. Няма ограничение за размер на платното, но по наши наблюдения по-големите платна оставят по-добро впечатление у зрителите. Условно можем да кажем, че препоръчваме платното да е по-голямо от 70Х100см.

5. Възможно е използването на акварел, акрил, маслени бои или графика.

6. Заглавие на творбата и кратко описание на сюжета, което по възможност да бъде напечатано на картон или друг по-твърд носител.


Гласуване и награден фонд:

Ще има парични награди за първите три места като картините победители остават собственост на "Исторически парк". Наградите са: 

- 1-во място печели 10 000лв

- 2-ро място печели 2000 лв

- 3-то място печели 1000 лв

Творбите ще стоят една седмица на изложба във входната крепост на "Исторически парк". Тяхното оценяване ще става от специално жури на специалисти и от посетителите на парка през периода на изложбата, като мнението и на двете журита (на специалистите и на публиката) ще са с еднаква тежест. Гласуването ще може да става само от посетители на място.

Ще се радваме повече творци да имат възможност да запознаят публиката със своето творчество.