Развлечения

СРЕДНОВЕКОВНИ ДВУБОИ

Надали има човек, който да не е гледал филми, в които храбри герои се сражават срещу силите на злото, облечени в тежки доспехи и въоръжени с бляскави мечове. Немалко от вас, сигурно са присъствали и на исторически възстановки, в които умели реконструктори пред погледа ви демонстрират блясъка на средновековните оръжия и похвати при боравене с тях. Мнозина от вас, без съмнение, са изпитвали в себе си желание да се озоват поне за миг на мястото на героите от филмите или реконструкторите, да изживеят своето приключение и да почувстват духа и смелостта, с които древните воини са печелили своите битки.

В Исторически парк ви предлагаме уникалната възможност от зрители да се превърнете в доблестни воини и участници във велики събития. Предизвикайте на двубой своя опонент, вдигнете меч и се сражавайте за чест, слава и достойни дела.

Нашите опитни реконструктори на средновековни бойни изкуства и въоръжение ще ви помогнат да се превърнете във воините, които мечтаете. Провежданите демонстрации на бойни техники и въоръжение, са придружени от разяснителна беседа.

Туристите, желаещи да се докоснат до въоръжението и да изпробват различни демонстрирани похвати, могат да го направят под наставничеството на опитен инструктор при спазване на всички правила за безопасност (фехтовката се извършва с обезопасени оръжия и допълнителни реквизити, които са включени в цената).

Станете воини, разчупете сивотата на ежедневието. Изпитайте своята сила, пъргавина и достойнство в умението да боравите с меч, докато се забавлявате.


Атракцията е подходяща за лица над 12 г. и струва 20 лв. на участник

ВАЖНО: Всички атракции на открито могат да се повлияят от метеорологични или други условия на място. Препоръчваме да потвърдите по телефон наличието на атракцията в деня на посещение и молим за разбиране, ако при самото посещение условията се изменят и нямате възможност да й се насладите.