Parteneri

Невская палитра

Seit 85 Jahren produziert die Kunstfabrik Nevskaya Palitra hochwertige Produkte für professionelle Künstler und Kunstliebhaber.

Heute sind wir das einzige russische Unternehmen mit einem vollständigen Produktionszyklus professioneller Kunstmaterialien.


Предприятието е основано през 1934 г. на базата на малък завод за боя и лакове, построен през 1900 г. от английския технолог Юлиус Фридлендер на брега на Черната река. На 1 декември 1934 г., в съответствие със заповедта на Г. К. Орджоникидзе, Ленинградският комбинат за художествени бои на Всеруската асоциация на лакокрасочната индустрия се превръща в една от действащите фабрики.

От момента на създаването си до наши дни, ЖК „Невская палитра“ си сътрудничи тясно с руски и чуждестранни майстори на живописта, изслушва тяхната експертна оценка, следва тенденциите на пазара и технологичните иновации. Иновативните разработки на собствена лаборатория, изпитаните във времето рецепти и утвърдените технологии превърнаха боите от Санкт Петербург във флагман на руската индустрия. В същото време производството запазва тайните на традиционните рецепти за приготвяне на бои, а някои етапи от производството разчитат изключително на ръчен труд.

Заводът "Невская палитра" произвежда широка гама от продукти, която включва: акварел, масло, темпера, акрил, гваш, стоки за детско творчество, помощни материали за рисуване, както и за декоративно-приложни изкуства. Изборът на поредицата зависи от творческата задача, която художникът си поставя.

Днес продуктите на завода «Невская палитра» са добре познати както на признати майстори, така и на начинаещи. Търговските марки "Бели нощи", "Майсторски клас" присъстват в арсенала на изтъкнати художници от Русия, ОНД, Балтийските държави, Европа, САЩ и Китай. Боите, разработени в лабораторията на завода, традиционно се използват при реставрацията на шедьоври на световната живопис от колекциите на Държавния Ермитаж, Държавния руски музей, Кремълския дворец и Държавната Третяковска галерия.

Реставратори, художници, графични художници, декоратори, илюстратори и дизайнери безусловно се доверяват на бои с логото на ЗХК. Авторитетът на "Невская палитра" е резултат от опит, внедряване на иновации и способността да се разберат нуждите на художника - центърът на света на художествените материали.


Адрес: Санкт-Петербург, Сердобольская ул. 68, литер Ф, помещение 17

Телефон: +7 (812) 337-11-43, +7 (812) 337-11-42

Мейл: secretar@zxknp.spb.ru

Сайт: https://www.nevskayapalitra.ru/