Новини

Посади дърво и остани във вечността

В днешния забързан и динамично променящ се свят, рядко ни остава време да мислим за нещо друго освен ежедневните ни задачи. Ние, от Исторически парк, решихме да съчетаем полезното с приятното, като ги обединим в една прекрасна кауза - ,,Посади дърво и остани във вечността".
Предстоящото събитие има за цел да облагороди местността около Исторически парк и село Неофит Рилски, община Ветрино, като с общи усилия засадим 180 дръвчета, оставащи във вечността.

Защо да се включите в нашата кауза? 

Да посадиш дърво е завещание, което всеки човек може да остави след себе си.
Преди две години десетки привърженици на Исторически парк останаха във вечността, като засадиха дръвчета по цялата територия на парка. Днес те идват, за да покажат своите дръвчета на близки и приятели, както и за да наблюдават развитието им.

Включвайки се в каузата вие имате възможността да: 
- Получите серфитикат за дарение
Всеки човек, който закупи дръвче, ще получи сертификат за дарение. Тези от вас, които не могат да присъстват лично в деня на засаждането, ще получат сертификата си изпратен по куриер на предварително посочен адрес.
- Подарите дръвче като подарък
Предлагаме опцията да се закупи дръвче като подарък. Ако дръвчето бъде заявено до 15-и юли включително, сертификатът за дарение и подарък ще бъде изпратен лично до опоменатия от вас човек. Необходимо е да напишете в коментар, че дръвчето е за подрък, както и да включите, име, телефон и адрес, на който да бъде доставен сертификата. Сертификатите по поръчките, направени след 15-и юли, ще бъдат доставени в срок до една седмица след самото събитие. 
- Посветите дръвчето на новороденото си бебе
В случай, че бихте искали посланието на дръвчето да включва името на детето, което очаквате, бихте могли на по-късен етап да се обадите или да ни пишете, за да обновим текста, който ще бъде изписан на табелката. Важно предварително да се свържете с нас на тел: 0888533172.

Дърветата, които ще засаждаме са шест вида: 

  1. Acer saccharinum (Сребрист явор)
  2. Acer platanoides (Шестил)
  3. Acer platanoides ‘Crimson Sentry' (Червенолистен явор)
  4. Plantatus orientalis (Източен чинар)
  5. Quercus Rubra (Червен дъб)
  6. Acer pseudoplatanus (Обикновен явор)


Кога ще се осъществи засаждането?
На 24 юли 2021, от 10:30 часа, ще се съберем заедно, за да засадим избраните от всички дървета на територията на село Неофит Рилски. Сборния пункт за всички участващи е паркингът пред Исторически парк. След като се съберем, ще продължим заедно до мястото, където ще засаждаме. Носете своето добро настроение и удобно облекло и обувки. Не забравяйте шапка и вода.

Начин за участие и техническа информация:

  1. Натиснете бутона „Заявка за участие" и попълнете формата за регистрация.
  2. Избере вида дърво, което виждате във формата за регистрация.
  3. В поле „коментар“ впишете името, което избирате за своето дръвче /ако е посветено на някого/, понеже на всяко дръвче се поставя табелка с име или посвещение. 
  4. Извършете плащането.


Допълнителна информация:

* За тези от вас, които не могат да дойдат на място на 24-и юли, екипът на Исторически парк поема отговорност за засаждането на избраното от вас дръвче и поставянето на табелка. 

* В случай, че дръвчето, което сте зададили не се развие по правилен начин и увехне, екипът ни се анагажира да го поднови.

* Всеки човек, който закупи дръвче, ще получи сертификат за дарение. Тези, които не могат да присъстват лично, сертификатът ще им бъде изпратен по куриер на посочен от тях адрес.



Станете част от хората, които оставят след себе си следа!
Следа, която един ден ще можете да покажете и на внуците си.
Засадете своето дръвче, заедно с нас! 




24.07.2021г. 
Исторически парк,
с. Неофит Рилски, Община Ветрино.