Великите царе на Тракия

30,00 лв.
Энциклопедия
293

Добре дошли сред страниците на „Великите царе на Тракия''- книга, разказваща за древното българско наследство и корените ни. 

Пристъпете в дните на славното минало, когато мъдрите и неустрашими тракийски владетелина аа карали светът да се прекланя пред тяханата сила и познание. Научете повече за легендарните царе-жреци, носители на древни тайни и мистерии, за смелите герои - съюзници на Троя, и за могъщите властелини на Одриското царство. Застанете редо до храбците, дръзнали да оспорят господството на Александър Велики и защитавали самоотвержено своята свобода срещу легионите на Рим.


Предговор

Написването на тази книга беше предизвикателство и в същото време - завръщане към темата за траките, започна със “Светът на траките”. Древните наши предци, които са обитавали днешните български земи,са ни оставили наследство и история, която заслужава да се помни и предава на идните поколения.


Книгата в ръцете Ви представлява един опит да се съберат и подредят в хронологична последователност най-известните царе, владетели и личности, оглавявали тракийските племена. Част от тези герои, като цар Рез или Телеф, са придобили още в древността силата на митологични персонажи. Други като Спартак и жрец Вологез,макар и непритежаващи царски произход, с делата си са заслужили признанието на своите съвременници и по този начин, са заели своето място в историята. 


Книгата поставя акцент върху ключовите герои и личности, които се свързват тясно с племената, населявали българските земи през Античността и времето преди това. Въпреки направените сериозни проучвания и отделеното време, книгата не претендира за пълна изчерпателност. Но тя е един опит за подреждане на съществуваща информация по въпроса и представяне на личностите, включени в нея, по един описателно-художествен начин. 


Искрено се надявам тази книга да е полезна и любопитна за читателите - без значение на тяхната възраст. И в същото време тя да провокира у тях чувство на гордост и да ги накара да повярват в себе си и собствените си сили, да ги тласка да се борят и да постигат мечтите и целите си - както някога са правили това смелите и и достойни траки - нашите предци. 


Мирослав Петров