Events

Първи национален фестивал за фолклорно изкуство "История от ритми"

Исторически парк, село Неофит Рилски, община Ветрино, област Варна

Скъпи приятели,

Каним ви на първото издание на Национален фестивал за фолклорно изкуство "История от ритми". Събитието ще се проведе 17 и 18 юни на фестивалната зона на Исторически парк. 

ОРГАНИЗАТОРИ: Фолклорна Телевизия Сънрайз Мюзик; Музикална компания Сънрайз Маринов; Исторически парк.

ОСНОВНА ЦЕЛ:

Да даде възможност за изява на голям брой изпълнители от различни възрасти, занимаващи се с българска народна музика и танци. Да мотивира творческото им изграждане и да насърчи усилията им за съхраняване на фолклорното изкуство. 

Фестивалът е със състезателен характер и включва участници от различни възрасти и краища на страната. Те ще  представят пред публика своите изпълнения. Жури от уважавани изпълнители и преподаватели – авторитети в българския фолклор ще оценяват всички участници, а най-добрите от тях ще спечелят престижни отличия и награди. 

По време на фестивалните дни талантите ще представят музикални изпълнения, народни танци и съхранени, предавани от поколение на поколение български обичаи. Всички посетители на Исторически парк ще имат възможност да им се насладят.

Настаняването на участниците ще бъде в неповторимото Юртеното селище до Историческия парк и хотелската част в с. Неофит Рилски. Вечер, край огъня, всички ще могат да общуват, да споделят творчески идеи и да се забавляват.

Каним всички любители на българския фолклор да станат част от този празник. Вашето желание за участие можете да заявите, като се свържете с нас. 

Регламент за участие: ТУК

Заявка за участие: ТУК

За повече информация и въпроси:

0896612175