Events

Спартак. Легендата

ipark.bg - Сувенирен магазин
Спартак. Легендата

Исторически парк издаде първия по рода си графичен роман-енциклопедия “Спартак. Легендата”, който има амбициите да се превърне в първата книга от цяла поредица. Книгата представя историята на античния герой Спартак в един нетипичен жанр за пресъздаване на исторически събития и личности. Това я прави много интересно и различно четиво, което ще раздвижи въображението ни, ще заинтригува по-младата аудитория, а у почитателите на едновремешното издание “Дъга” ще разгори един отдавна затихнал, но неугаснал плам.

За разлика от класическия комикс, където се избягва утежняване на сюжета с научни термини и фактология, “Спартак. Легендата” носи научно-популярна стойност на читателите си, като ги запознава с исторически места, наименования на оръжия и други термини. Те са вплетени толкова увлекателно в сюжета, че читателят не се чувства натоварен, а същевременно придобива нови знания и разбиране за епохата.  

По създаването на това творение от световно ниво са работили редица български и чуждестранни сценаристи, художници, колористи и исторически консултанти, сред които основен екип от Любомир Манолов, Теодор Манолов, Евгений Йорданов.  

Повече информация за книгата и възможност за поръчка можете да откриете в електронния ни магазин.