Събития

II Международен фестивал на традиционните храни

Фестивалната зона на Исторически парк

Скъпи приятели,

Имаме удоволствието да ви поканим на едно прекрасно международно събитие, а именно фестивалът на традиционните храни, който ще се проведе на 20-21 август за втора поредна година у нас!

Ние от “Исторически парк” подкрепяме пазителите на кулинарните традиции и такива, които произвеждат натурална и чиста храна! Стараем се да възпитаваме в хората правилно отношение към нея, да избират традиционната и местна продукция и да намалим потреблението на изкуствената и химично обработена храна, произведена от порочните практики на големите корпорации.

На 20-21 август, ще дадем възможност за изява както на традиционни български кулинари, така и на производители от различни страни, които ще представят своята традиционна кухня.

Ще се докоснете до ястия по старобългарски рецепти, чеверме, горнооряховско гърне, еленски бут, арменска и турска кухня, както и кухня на Волжка България. Ще може да си закупите пресни продукти и опитате ястия, приготвени по уникални древни рецепти, ще се проведат открити кулинарни демонстрации и всеки ще може да участва в творчески майсторски класове, подходящи както за големите, така и за по-малките ни посетители.

За освежаване ще има натурални лимонади и сокове, а за ценителите – занаятчияска бира и вино.

Любителите на воинските изкуства ще могат да стрелят с лък и да наблюдават демонстрации с хищни птици и древни бойни умения от реконструктори от школа “Величие”, а за доброто настроение на гостите ще се погрижат музикални изпълнители.

За въпроси, моля свържете се с нас на: 0899516677

За земеделски производители, занаятчии и ресторанти, предлагащи традиционни ястия – можете да се запознаете с общите условията и да попълните формуляра за участие.