Развлечения

ЗАБАВНА АРХЕОЛОГИЯ

Индиана Джоунс и Лара Крофт може би са най-известните археолози, които човечеството познава. Макар и измислени образи, за техните приключения са направени редица филми, сериали, комикси и компютърни игри. Пътешествията им по света в търсене на древни артефакти и следи от изчезнали цивилизации палят въображението на малки и големи. 

Да узнаем как са живели хората преди нас, да открием оставени от тях предмети и да се докоснем до познанието, което са притежавали – това винаги е предизвиквало вълнение. Днес в цял свят се извършват мащабни разкопки от екипи опитни археолози. Благодарение на техните неуморни усилия, ние знаем много за различните древни народи обитавали земята, за издигнатите от тях монументални строителни съоръжения – храмове, дворци, крепости, които не спират да ни удивляват със своето изящество и великолепие.

Занимателна археология е забавно-образователна дисциплина, в рамките на която в симулирана среда се извършват археологически разкопки под наставничеството и указанията на опитен инструктор. Разкритите находки се датират по установена методика и остават за спомен на туриста-археолог.
По този начин всеки попаднал под магията на миналото, и желаещ да разкрие част от него, да се почувства като големите археолози-откриватели – истински или измислени, може да преживее тръпката по уникален начин.


Атракцията е подходяща за лица над 7 г.


*Към момента не се предлага.