Развлекателни зони

За допълнително удобство на посетителите на територията на Исторически парк ще бъдат изградени:

  • Заведения, в които ще се предлага автентична тракийска, византийска, прабългарска, славянска кухня. С цел преживяването да бъде максимално за всеки един гост персоналът на заведенията ще бъдат преобразени с облекла от съответния исторически период в съчетание с обстановката и посудата за конкретната епоха.
  • Зона за забавление на деца, които ще могат да пробват да стрелят с лък, да правят глинени маски, да чуят тракийски приказки, да пишат върху кожа и да месят тракийски питки.
  • Кино салон, където всеки запален по историята човек ще може да гледа късометражни авторски филми, които ще са достъпни единствено за посетители на Исторически Парк
  • Зона за интерактивни забавления, в която всеки посетител ще може да язди кон, да стреля с лък, да се види със старинни дрехи и да участва в различни игри

Instagram logo

На Трежър ООД е поверено цялостното художественото изпълнение на проекта Исторически парк. Трежър ООД е единствената фирма в България с доказана професионална експертиза и пресъздаване на автентичност в направленията: история, археология, скулптура, туризъм.
Фирмата е лидер в изработката на предмети на изкуството, представителни подаръци на българска и тракийска тематика, копия на антични вещи и съкровища, възстановяване на исторически артефакти, изработка на функционална скулптура с исторически мотиви, интериорен и екстериорен дизайн и други възстановки с подобна насоченост.